Τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε σε μία ισορροπημένη διατροφή

3
1064
...βάλτε φρούτα στη ζωή σας! 😀 (photo by Zach Dischner)

Όταν ακολουθούμε σωστή και ισορροπημένη διατροφή, τότε εννοείται πως κάποιες τροφές δεν πρέπει να τις καταναλώνουμε….

Τροφές αλμυρές, πικάντικες και λιπαρές θα πρέπει να μην έχουν “θέση” στο στομάχι μας! Εάν θα χρησιμοποιήσετε αλάτι τότε αυτό θα πρέπει να είναι θαλασσινό (χοντρό/ μπορείτε να το αλέσετε για να γίνει πιο ψιλό) και πάντοτε με μέτρο.

Ζωμός από κρέας αλλά και σούπες οι οποίες περιέχουν ζωμό από κρέας είναι αρκετά ακατάλληλες για την υγεία μας αλλά πιο πολύ για τη σιλουέτα  μας….αφήστε τις για τα παιδιά και τους εφήβους (όπως και για τους πιο ηλικιωμένους/με μέτρο). Αν όμως κάποια στιγμή θελήσετε, καλή ιδέα είναι ο ζωμός από στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας.

Σάλτσες δε θα τρώτε και ακόμη περισσότερο με ψωμί (μόνο οι Έλληνες έχουν αυτή την απαράδεκτη συνήθεια… 😛 ).

Αλλαντικά… ναι και εδώ μπορείτε να επιλέξετε γαλοπούλα και κοτοπουλάκι μόνο.

Εντόσθια ζώων όπως μυαλά, κεφαλάκια, συκωτάκια κλπ. Όχι και στο πατέ. Μπορείτε να φάτε κανά κοκορετσάκι το χρόνο και λίγο… 😉

Ψάρια παχιά, οστρακόδερμα, χαβιάρι και μπρίκ, αλείμματα με σολωμό, καβούρι κ.α / Εδώ μπορείτε να επιλέξετε όμως μία φορά την εβδομάδα σολωμό στον ατμό η στη σχάρα με λαχανικά ή σαλάτα και λεμόνι! Ναι στον τόνο κονσέρβας στο νερό! 🙂

Τυριά πικάντικα και σκληρά. Κίτρινα και αλμυρά… Παχαίνουν πολύ! Επιλέξτε ανάλατη μυζήθρα, κάτι σε light μορφή και ελάχιστη ποσότητα στα ζυμαρικά σας!

Βούτυρο, μαργαρίνη, έλαια και κρέμα γάλακτος ξεχάστε τα! Ελαιόλαδο αλλά και αυτό με μέτρο είτε ωμό στη σαλάτα είτε στο τέλος του μαγειρέματος σε ελάχιστη ποσότητα.

Μαρμελάδα, γλυκά του κουταλιού και γλυκά εννοείται πως όχι…άντε κανά light παγωτάκι τώρα που έπιασε καλοκαίρι αλλά και αυτό μία φορά την εβδομάδα…ένα είπαμε!

Kαφές, τσάι με μέτρο – προτιμήστε το πράσινο τσάι! Εαν δε θέλετε να είναι ελαφρώς γλυκά μπορείτε να προσθέσετε γλυκαντική ουσία  ή ελάχιστη φρουκτόζη! (Λοιπά όπως μπύρα και αλλά αλκοολούχα…Έχουν πολλές πολλές θερμίδες 😉 ).

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. σάλτσες + ψωμί = απαράδεκτη συνήθεια;

    get a life

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.