Καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου για ηλικίες 40+

0
380

Σίγουρα η καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου μας (περιλαμβάνεται η περιοχή γύρω από τα μάτια-άνω&κάτω βλέφαρο δηλαδή, λαιμός και μπούστο) διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Παίζει ρόλο ο τύπος της επιδερμίδας (λιπαρό-μεικτό-κανονικό-ξηρό ή πολύ ξηρό), οι ανάγκες λοιπόν σύμφωνα με τον τύπο αυτής αλλά και οι ανάγκες οι οποίες διαμορφώνονται σύμφωνα με το κλίμα στο οποίο ζούμε (μεγάλη ηλιόφανεια/ξηρό/υγρό κλπ.) και τις ώρες τις οποίες είμαστε ενεργοί περισσότερο (πρωί ή βράδυ).

Όπως και να έχει όμως πρέπει αυστηρώς να ακολουθούμε τα κάτωθι βήματα:

Καθαρισμός της επιδερμίδας με ένα προϊόν που μας αρέσει περισσότερο (και δεν αφήνει την επιδερμίδα μας στεγνή – θαμπή ή με αίσθηση ξηρότητας), εάν δε έχετε- ακόμη – λιπαρό ή μεικτό δέρμα ίσως σας αρέσουν περισσότερο τα καθαριστικά σε μορφή αφρού.

Ορός οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία ή και δύο φορές το 24ώρο ή ακόμη διαφορετικός ορός άλλος για τις πρωινές ώρες (όπως βιταμίνη C ή βιταμίνη του συμπλέγματος Β) και για το βράδυ ρετινόλη (ή ρετινοειδή) ή κάτι άλλο με πιο πλούσια υφή στη σύνθεση του.

Κρέμα η οποία διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες μας, βασικό καθημερινό προϊόν που θα μας βοηθήσει αρκετά στο να αργήσουμε να δούμε σημάδια γήρανσης και δε φωτογήρανσης είναι βεβαίως το αντιηλιακό μας το οποίο πρέπει να χρησιμοποιούμε και στο λαιμό και στο ντεκολτέ (εφ’όσον αυτό εκτίθεται στην όποια ηλιακή ακτινοβολία).

Τα μάτια μας βεβαίως δύο φορές ανά 24ώρο μετά από καλό καθαρισμό δεν τα ξεχνάμε με ανάλογο προϊόν (ή και με ορό).

Ακόμη και για εσάς όπου έχετε μπει στη διαδικασία των ελάχιστων και μη επεμβατικών θεραπειών μην ξεχνάτε πως για να έχετε το μέγιστο καλύτερο αποτέλεσμα ή καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας πρέπει να τηρείται.

* Μην ξεχνάτε τουλάχιστον μία φορά το 24ώρο να χρησιμοποιείτε στα χέρια σας κρέμα ή και έλαιο… Η ηλικία φαίνεται και στα χέρια πολύ πιο σύντομα απ’ότι περιμένουμε…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.