Kohl/Kajal κλήρωση!!!

528
9211
To stick κυκλοφορεί μόνο σε μαύρη απόχρωση ΑΛΛΑ σε δύο χρωματιστές συσκευασίες!

Από σήμερα Δευτέρα 21 του μήνα μέχρι και την άλλη Δευτέρα 28 του μήνα θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για την κλήρωση που κάνουμε,  με την οποία δέκα (10) άτομα θα κερδίσουν από ένα kohl/kajal stick σε μαύρη απόχρωση για χρήση στα μάτια (αλλά και τα φρύδια&βλεφαρίδες).

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας με δύο τρόπους:

  1. αφήσετε το σχόλιο σας στο παρακάτω άρθρο
    ή
  2. κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook και tag το όνομα σας ή των φίλων σας (που θα συμμετέχουν επίσης στην κλήρωση) στις φωτογραφίες στο fb στο παρακάτω link!

Όποιος/όποια κληρωθεί και κερδίσει θα μπορεί να παραλάβει το προϊόν από την εισαγωγική εταιρεία Shahrazad.

Λίγα λόγια όμως για το περιβόητο kohl/kajal. 😀

Το kohl/kajal χρησιμοποιείται ΚΥΡΙΩΣ στο εσωτερικό του ματιού

Kohl/Kajal λοιπόν…Το καλλυντικό προϊόν Kohl/Kajal (Κο(χ)λ/Καζάλ) είναι πολύ γνωστό ως τη χρωστική εκείνη που τοποθετείται στο εσωτερικό του ματιού και πιο πολύ στο κάτω βλέφαρο (σπανίως στο άνω)*.
Η αρχική του χρήση ήταν προστατευτική, μιας και “θωράκιζε” τη βλεννογόνο του ματιού από την ξηρότητα και την άμμο/χώμα αλλά και τον ήλιο. Το χρησιμοποιούσαν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες αλλά η χρήση του δεν περιοριζόταν και για τα παιδιά/βρέφη**.
Πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τους Αρχαίους Αιγυπτίους (αρχικά από τους βασιλείς/και περί το 3500 π.Χ). Πιο συγκεκριμένα,η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε τόσο ως χρωστική για το μακιγιάζ της (σε μάτια,βλεφαρίδες και φρύδια) αλλά και ως προληπτικό μέσο από νόσους/βακτήρια που προσέβαλλαν πολύ συχνά τότε τα μάτια δημιουργώντας ερεθισμούς (μιας και η χαμηλή περιεκτικότητα των ορυκτών σε νιτρικό οξείδιο βοηθούσε στο να καταπολεμηθούν οι ερεθισμοί των ματιών) .Έτσι το kohl (τότε λεγόταν galena) αποτελούσε το ένα από τα δύο ειδών μακιγιάζ ματιών της εποχής εκείνης σε μαύρες ή γκρί αποχρώσεις… (το άλλο ήταν το udju από το επίσης ορυκτό μαλαχίτη με ιδιαίτερες πρασινοχρυσαφιές ανταύγιες ή στις αποχρώσεις του χαλκού…).

Αργότερα διαδόθηκε σε Νότιο και Δυτική Αφρική αλλά και Μέση Ανατολή και Ανατολική Ασία.
Η χρωστική που περιέχεται σε ένα καθαρά για χρήση Kohl/Kazal προϊόν είναι 100%φυσική και για αυτό τον λόγο δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση. Παρασκευάζεται από το ορυκτό Galena (είδος γραφίτη) το οποίο δίνει τη φυσική μαύρη απόχρωση.

Η ένταση του makeup στο εσωτερικό των ματιών σας, ρυθμίζεται από ΕΣΑΣ!

Οποιοδήποτε άλλο προϊόν “Kohl” σε άλλη απόχρωση δεν είναι παρασκευασμένο από το συστατικό αυτό.

Το προϊόν μπορείτε να το δείτε και εδώ!

Άλλες ονομασίες για το kohl ανά την υφήλιο είναι:
Αραβικά:كحل‎ kuḥl, Ινδικά:काजल kājal, Κουρδικά:کل, Ούρντού:کاجل kājal, Μαλαγιάλαμ:കൺ‌മഷി kaNmashi / സുറുമ suRuma, Καννάντα:ಕಾಡಿಗೆ, Σομαλικά:kuul, Χαούσα:kwalli, Φούλα/Πουλαάρ/Αρμένικα:pinaari, Τελούγκου: కాటుక Katuka, Ταμίλ:கண் மை Kan Mai, Εβραϊκά:כחול‎.
Επίσης είναι γνωστό σαν kol,kehal ή kohal στον Αραβικό κόσμο και σαν surma ή kajal στη βόρεια Ασία.

* στον δυτικό κόσμο δεν χρησιμοποιείται στο άνω βλέφαρο τόσο συχνά εν αντιθέσει με τον αφρικανικό/αραβικό κόσμο….
** επίσης πίστευαν πως προστατεύει από την (όποια) κακή επιρροή (για τα βρέφη)…

528 ΣΧΟΛΙΑ

  1. φοβερό προιόν….κατι ξέρουν και οι αρχαίοι…..

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.