Μία express λύση για νύχια και πόδια όλο υγεία!

2
1135
tea tree leaves 🙂

Μία πολύ καλή και αποδοτική λύση για την υγεία των κάτω άκρων (πέλματα και νύχια) είναι η χρήση αιθέριου ελαίου με τεϊόδεντρο (κοινώς tea tree) και κάποιου αιθέριου ελαίου της αρεσκείας σας (διότι η οσμή του tea tree σε πολλούς δεν αρέσει) 😛

Το αιθέριο έλαιο του τειόδεντρου βοηθάει στην πρόληψη των μυκητιάσεων (δέρματος και ονύχων ) αλλά και στην απαλλαγή αυτών. Επίσης είναι πολύ καλό επουλωτικών τραυμάτων και μικροπληγών!

Μπορείτε λοιπόν σε ένα μικρό μπουκαλάκι-vaporisateur να το γεμίσετε με απιονισμένο (απεσταγμένο) νερό και να προσθέσετε από 5 έως 12 σταγόνες αιθέριου ελαίου από tea tree (αναλόγως τη χωρητικότητα του μπουκαλιού σε υγρό) και λίγες σταγόνες (1 έως 5) από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας / προτιμήστε γιασεμί ή κάποιο από την οικογένεια των εσπεριδοειδών όπως μανταρίνι, πορτοκάλι, περγαμόντο ή και νερολί…

Προσοχή : Πριν από κάθε χρήση θα πρέπει να ανακινείτε το μπουκάλι!

Σε περίπτωση που είστε αλλεργικός σε κάποιο από τα αντίστοιχα φρούτα-άνθη.

Eννοείται πως δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε και το αντίστοιχο αιθέριο έλαιο!

Το καλοκαίρι ιδίως όπου η ηλιοφάνεια εδώ είναι πιο έντονη, καλό είναι ότι χρησιμοποιείτε και έχει να κάνει με εσπεριδοειδή και κυρίως περγαμόντο να το χρησιμοποιείτε ώρες απογευματινές-βραδυνές (διότι προκαλούν φωτοευαισθησία).

2 ΣΧΟΛΙΑ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.