Χειροποίητη μάσκα με κακάο και έλαια…

0
1215
...όσο μεγαλύτερη σε περιεκτικότητα σε ποσοστό%κακάο, τόσο καλύτερα! 😉

Μπορείτε να παρασκευάσετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σας μία μάσκα από κακάο (σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο) και κάποιο φυτικό έλαιο (αναλόγως της περίπτωσης) τόσο για το σώμα αλλά και για το πρόσωπο ή και τα μαλλιά σας! 😀

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Σκεύος ειδικό για bain marie ή ένα μικρό κατσαρολάκι, (με την εξής διαδικασία):

Mέσα σε αυτό θα βάλετε τα κομάτια της σοκολάτας που έχετε πάρει και αφού το βυθίσετε σε μία μεγαλύτερη κατσαρολίτσα, ανοιχτό, το αφήσετε μέχρι να πάρει βράση και η σοκολάτα λιώσει. Μόλις λοιπόν η σοκολάτα ρευστοποιηθεί αλλά (χωρίς να κοχλάσει) προσθέτετε λίγες σταγόνες (1-4 κουταλάκια του γλυκού για τα έλαια βάσεις) από κάποιο  φυτικό έλαιο ή/και αιθέριο έλαιο, όπως:

Αν η μάσκα χρησιμοποιηθεί για τα μαλλιά σας, μπορείτε να προσθέσετε στη λιωμένη σοκολάτα λίγη ποσότητα από φυτικό έλαιο βάσης όπως ελαιόλαδο (olive oil) ή δαφνέλαιο (laurel oil) ή έλαιο καρύδας/φοινικέλαιο (coconut oil).

Αν επιλέξετε να χρησιμοποιείσετε τη μάσκα στο πρόσωπο μπορείτε να την εμπλουτίσετε με 1-3 σταγόνες από φυτικό και καθαρό αιθέριο έλαίο από tea tree oil για λιπαρή  επιδερμίδα ή νερολί (neroli) ή γεράνι (geranium).

Την όλη διαδικασία πάνω-κάτω τη γνωρίζετε. Απλώνετε τη μάσκα στις άκρες των μαλλιών με γάντια και αν θέλετε τυλίγετε τα μαλλιά σας με wrap. Υπολογίστε χρόνο αναμονής 20-30 λεπτά και πάντοτε σε στεγνά μαλλιά.

Στην επιδερμίδα απλώνετε το μίγμα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα για 15-20 λεπτά και μετά βεβαίως ξεπλένετε με χλιαρό προς κρύο νερό έχοντας αποκτήσει ενυδατωμένη επιδερμίδα με τη θρέψη του κακάο και την ευεργετική επίδραση των αιθέριων ελαίων! 😉

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.