Να λείπει το… prunus cerasus

0
1509

Βύσσινο, πολύ αγαπημένο! Μπορείτε να το συναντήσετε και ως prunus cerasus ή άγριο κεράσι ή γλυκό κεράσι. Ναι, συγγενεύει με το αγαπημένο κεράσι/prunus avium!

Συνήθως το τρώμε, σαν φοβερό γλυκό του κουταλιού ή/και το συνδυάζουμε και με άλλα εδέσματα όπως chesse cake, παγωτό, γιαούρτι, καλά παρ’ολίγον να ξεχάσω τη βυσσινάδα…κ.α

Κάποιοι από σας ίσως το προτιμούν ως ηδύποτο, δηλαδή λικέρ βύσσινο ή Kirsch*

Σημειώστε δε πως στην Ελλάδα υπάρχει από το 300 π.Χ

Τι γίνεται όμως όταν το βύσσινο ή και το κεράσι κάνουν παρέα με την κοσμητολογία; 🙂

Μπορώ να σας πω πως περιέχει τα εξής: βιταμίνη C περί 8%-10% (ανά 100gr) και σίδηρο (αλλά πιο λίγο από τη βιταμίνη)… Αν το καλοσκεφτείτε δηλαδή, το βύσσινο μπορεί να αποτελέσει άνετα πρώτη ύλη για την παρασκευή καλλυντικών τα οποία να μας δίνουν τη δύναμη και τη λάμψη της βιταμίνης C με τη δύναμη του ασκορβικού οξέως! Άκρως αντιοξειδωτικό (για την πρόληψη του γήρατος) και για επιπλέον λάμψη στην επιδερμίδα! 😉

Μην περιμένετε όμως να βρείτε καλλυντικά προϊόντα που να περιέχουν βύσσινο ή κεράσι. Αρχίστε να τρώτε φρέσκα όποτε σας δοθεί η ευκαιρία, διότι η ομορφιά και η λάμψη πηγάζουν από πιο βαθιά… 😉

* προσοχή το γλυκάκι με μέτρο…διότι παχαίνει και ανεβάζει και το ζάχαρο (που λένε)/και το ποτάκι με μέτρο διότι”βαράει”! 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.