Αναιμία και φυτικό βασίλειο

0
781
η γνωστή σε μας τσουκνίδα μπορεί όταν την αγγίξουμε να μας "επιτίθεται" αλλά κατά βάθος είναι καλή μαζί μας! 🙂

Η αναιμία (οφειλόμενη σε χαμηλό σίδηρο και σε ανεπάρκεια φεριτίνης) είναι κάτι πολύ συνηθισμένο όχι μόνο στο γυναικείο πληθυσμό αλλά και στους άντρες, σε παιδιά και ηλικιωμένους… Όπως και να έχει όμως τα χαμηλά επίπεδα αιμοσφαιρίνης δεν είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό. Πολλές φορές συμπτώματα όπως οι ταχυπαλμίες, το λαχάνιασμα, πόνοι σε όλο το σώμα ή τοπικά (όμοιοι με αυτούς των ρευματισμών) και αδύναμα βλέφαρα, νύχια, πτώση μαλλιών κλπ. μπορεί να μας ταλαιπωρούν αλλά να μην τους δίνουμε σημασία….

Το φυτικό βασίλειο της φύσης έχει προνοήσει και για αυτό! 🙂 H αγγελική (angelica sinesis) θρέφει το αίμα και αναζωογονεί την κυκλοφορία του, επίσης περιέχει βιταμίνη Β12 και φυλλικό οξύ τα οποία βοηθάν στην πρόληψη της κακοήθους αναιμίας!!!  Επίσης η πολύ γνωστή σε μας τσουκνίδα (urtica dioica) είναι πλούσια σε σίδηρο αλλά και σε μέταλλα και βιταμίνες υψηλής θρεπτικής αξίας!

Μπορείτε λοιπόν να χρησιμοποιείτε την αγγελική σαν αφέψημα κάποιες φορές ή ακόμα να την βάζετε και στα φαγητά σας μιας και είναι έξοχο μυρωδικό και την τσουκνίδα να την βάλετε σε πίτες (τσουκνιδόπιτα, χορτόπιτα κ.α)… Αν έχετε συνταγές που να περιέχουν αυτά τα βότανα, δοκιμάστε της! 😀

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.