Χημικό peeling

0
1803
Γλυκολικό οξύ με ποσοστό 35% για δερματική απολέπιση!
Γλυκολικό οξύ με ποσοστό 35% για δερματική απολέπιση!

Στο είδος αυτό των χημικών peelings χρησιμοποιείται πολύ στη σύνθεση τους κάποιο οξύ. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται πάρα πολύ οξέα προερχόμενα από φρούτα, κοινώς ονομαζόμενα AHA’s ή οξέα φρούτων ή α-υδροξυοξέα!

Το πιο χρησιμοποιούμενο οξύ είναι το γλυκολικό (glycolic acid) αλλά και το σαλικυλικό οξύ (salicylic acid).

Το γλυκολικό οξύ προέρχεται από τη ζάχαρη. Ονομάζεται και υδροξύ-αιθανικό οξύ.

Το σαλικυλικό οξύ προέρχεται από πράσινα φύλλα χειμερινών δέντρων και φυτών, από το άνθος του χαμομηλιού κ.α. Παρασκευάζεται εργαστηριακά. Ονομάζεται και Ο-υδροβενζοικό οξύ.

Πάντα πριν μπούμε στη διαδικασία της θεραπείας πρέπει να κάνουμε το test ανθεκτικότητας στο άτομο όπου και θα χρησιμοποιήσουμε το οξύ. Καλό είναι να το δοκιμάσουμε σε ένα μη εμφανές σημείο όπως π.χ το εσωτερικό του αγκώνα. Χρόνος παραμονής είναι περίπου τα 5-10 λεπτά αλλά τυχόν ενδείξεις αλλεργικής αντίδρασης μπορούμε να διαπιστώσουμε μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Τοπικός ερεθισμός (ερύθημα δηλ. κοκκινίλα) συνήθως εμφανίζεται σε κάθε τύπο δέρματος.

Το χημικό peeling είναι ιδανικό για επιδερμίδες λιπαρές, με ακμή αλλά και για ώριμες! Μην ξεχνάτε πως η αύξηση του ποσοστού (%) πρέπει να γίνεται σταδιακά στην επιδερμίδα!

Οι αντενδείξεις είναι ίδιες όπως και για τα υπόλοιπα είδη απολέπισης όπως ανοικτές πληγές, ευρυαγγείες, τραύματα και εγκαύματα, δερματοπάθειες, αλλεργίες και πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.