Αυτοάνοσα νοσήματα

0
1269
κάποιες απο τις αναλογίες των ροφημάτων...
κάποιες απο τις αναλογίες των ροφημάτων...

Τα αυτοάνοσα νοσήματα υπάρχουν και ζουν από εμάς 🙁

Δυστυχώς αυξάνονται….

Αλήθεια ξέρετε τι είναι, ποιά είναι και σε τι οφείλονται;

Αυτοάνοσα νοσήματα καλούνται τα νοσήματα αυτά που δημιουργούνται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και στοχεύουν στην καταστροφή των κυττάρων του οργανισμού μας.

Σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, θυρεοειδίτιδα Hashimoto, ψωρίαση, ερυθηματώδης λύκος, ελκώδης κολίτιδα, μυασθένεια, νεανικός διαβήτης κ.α είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα αυτοάνοσα νοσήματα τα οποία πλήττουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ένας στους πέντε Αμερικανούς πολίτες πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα…

Ένα κύτταρο είναι φτιαγμένο από διάφορα δομικά συστατικά. Τα κύτταρα χρησιμοποιούν όμως και διάφορα άλλα συστατικά για τη λειτουργία τους, τα συστατικά αυτά καλούνται θρεπτικά συστατικά και είναι απαραίτητα για να υπάρχουν και να λειτουργούν σωστά τα κύτταρά μας. Μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες, λίπη, υδατάνθρακες και ένζυμα είναι από τα πιο βασικά και τα οποία τα προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής μας.

Δυστυχώς σήμερα (και μάλλον εδώ και κάποιες δεκαετίες) ο οργανισμός μας, δηλαδή τα κύτταρα μας δεν προσλαμβάνουν και δεν έχουν τα στοιχεία αυτά που χρειάζονται για να λειτουργήσουν, έτσι με αργό ρυθμό δημιουργούνται μοριακές ελλείψεις σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο. Με λίγα λόγια βασικά συστατικά που θα έπρεπε να υπάρχουν μέσα στο κύτταρο-δυστυχώς- δεν υπάρχουν. 🙁

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;;;

  • Να καταναλώνουμε τροφές με όσο το δυνατόν λιγότερη επεξεργασία. Ιδανικά τα τρόφιμα βιολογικής προελεύσεως.
  • Να διατηρούμε τα επίπεδα της βιταμίνης D σε επίπεδα περί τα 60gn/ml
  • Να ασκούμαστε τακτικά
  • Ο ύπνος και η ξεκούραση θα πρέπει να είναι στο καθημερινό μας πρόγραμμα σε επαρκή επίπεδα
  • Να αυξάνουμε τα αντιοξειδωτικά επίπεδα του οργανισμού μας αποφεύγοντας το κάπνισμα, την κατανάλωση οινοπνεύματος και καφέ, τα γλυκά, το λίπος προσλαμβάνοντας όσο πιο φυσικές τροφές και ροφήματα γίνεται. 😛

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.