Hamamelis Virginiana – Witch Hazel

4
1761

Hamamelis VirginianaHamamelis Virgiana/Witch Hazel/Αμαμηλίς.

Ένα βοτάνι προερχόμενο από την Β.Αμερική (καλείται και ως winterbloom). Μπορεί να το συναντήσετε και με άλλες ονομασίες όπως : Hamamelis ovalis, and Hamamelis vernalis), επίσης στην Ιαπωνία (Hamamelis japonica) και στην Κίνα (Hamamelis mollis). Χρησιμοποιούνται ο φλοιός και τα φύλλα της.

Οι ιδιότητες του πολλές. Στυπτικό και καταπραϋντικό για το δέρμα, κατασταλτικό και τονωτικό.

Tips: χρησιμοποιείστε το σαν βάμμα (αραιωμένο)- αντί για το απόσταγμα- για λοσιόν και για επιθέματα στους επώδυνους κιρσούς!

Μπορείτε να προσθέσετε βάμμα καλέντουλας (Calentula Officinalis) ή ιπποκαστανέας (Aesculus Hippocastanum) για να ενισχύσετε τη στυπτικότητα.

Witch Hazel με διάφορους αρωματισμούς 😉

Στην αγγλόφωνη αγορά συναντάμε το Witch Hazel όπου η χρήση του είναι ως λοσιόν για μετά το ξύρισμα και την περιποίηση της αντρικής επιδερμίδας. Επίσης είναι πολύ καλό για την εξομάλυνση των μωλώπων αλλά και από το τσίμπημα εντόμων.

Η ισχυρή στυπτική του δράση το κάνει ιδανικό συστατικό για τις θεραπείες κατά της ακμής αλλά και της πολύ λιπαρής επιδερμίδας. Συνδυάζεται ιδανικά με το fullers earth για μία ιδανική μάσκα κατά της λιπαρότητας!

Αφιερωμένο στον S.F.X Νίκο Δρέσιο (και καλές διακοπές 🙂 ).

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πήγα πριν από λίγο σε φαρμακείο κια ζήτησα ένα μικρό μπουκαλάκι λευκό οινόπνευμα αλλά μου έδωσαν ένα μπουκάλι αλκοολούχου λοσιόν με αιθέρια έλαια η οποία περιέχει Hamamelis Virgiana 😉
    Τελικά, έχω διαπιστώσει πως σχεδόν για ότι γράφω μετά το βρίσκω πολύ συχνά μπροστά μου! 🙂
    Καλές βουτιές…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.