Αρχική Blog Σελίδα 106

Idealist

0

(Ideal skin) Ιδανική επιδερμίδα; 😉

Idealist by Estee Lauder. Το είχα πρωτοδοκιμάσει πριν από λίγα χρόνια… Ίσως ένα από τα καλύτερα παρασκευάσματα της κοσμετολογίας (για την δική μου επιδερμίδα ;-)). Ξανά σε sample στα χέρια μου πριν από λίγες μέρες…

Σχετικά λεπτόρευστο υγρό, “υπάγεται” στα δερμοκαλλυντικά αλλά στην κατηγορία των ορών. Υπόσχεται (και πραγματοποιεί) ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των πόρων αλλά και λεία/απαλή επιδερμίδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του μετά από καθαρισμό της επιδερμίδας σας ή πριν την κρέμα ημέρας/αντηλιακή.

Είναι εξαίρετη βάση για το foundation! 🙂

Περιέχει εκτός των άλλων: Morus Nigra(mulberry)root extract,Yeast extract, Serenoa Serrulata(saw palmetto)fruit extract,Vitis Vinifera(grape)fruit extract, Scutellaria Baicalensis extract,caffeine etc.

Capture Sculpt 10

0
Δοκιμάστε τα! Αξίζουν 🙂

Από τον οίκο Dior και τη σειρά Capture Sculpt 10 δύο εκπληκτικά προϊόντα για το πρόσωπο/λαιμό&ντεκολτέ! 😀

Το Contouring gel-emulsion for throat&chin και το re-plumping emulsion for cheeks&lips, δύο προϊόντα με ελαφριά υφή αλλά ισχυρή σύνθεση για την ανοικοδόμηση της επιδερμίδας από την ηλικία των 40+. Σίγουρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από την ηλικία των 30+ σαν μία εβδομαδιαία περιποίηση και εφ’όσον υπάρχει αντίστοιχη ανάγκη της επιδερμίδας. 😉

see them

c.s 10

Face Mask με άγριο τριαντάφυλλο

0
μάσκα προσώπου με άγριο τριαvτάφυλλο και vitamin c

Δοκίμασα πριν από λίγο καιρό την μάσκα προσώπου με άγριο τριαντάφυλλο (για άμεση λάμψη και φωτεινότητα) από την εταιρεία Korres.

Μου άρεσε αρκετά μιας και το αποτέλεσμα ήταν άμεσο! Προσδίδει στην επιδερμίδα όχι μόνο λάμψη και φωτεινότητα (περιέχει βιταμίνη C και λευκαντικούς παράγοντες) αλλά αφήνει το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο! Πιστεύω πως είναι ιδανική και για ελαφρώς ξηρές επιδερμίδες 😉

Η μορφή της είναι κρεμομάσκα/μπορείτε να την αφήσετε στην επιδερμίδα από 15′ έως 45 λεπτά και να την αφαιρέσετε με χαρτομάντιλο.

face mask with wild rose

Lips with Armani signature

0
βασικά όλες οι αποχρώσεις είναι υπέροχες...

Ξέρω πως έχω αναρτήσει άρθρο για τα lipstick Armani και συγκεκριμένα για τα “Armanisilk” αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσα να “αντισταθώ” στο rouge d’armani lipstick! 😀

Κυριολεκτικά έχω “κολλήσει” με δύο αποχρώσεις: με το no.106 & το no.101 τα οποία ανήκουν στα beiges και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το πρωί ως το βράδυ! 😉

Δείτε όμως και τα: no.200, no.603 & no.604 για διαφορετικές χρωματικές εναλλαγές…

Beige lips

Φλουοροσκεϊνη (Fluorescein)

1
μορφή&χρώμα της

Η φλουοροσκεϊνη (fluorescein) είναι εγκεκριμένη χρωστική, η δεύτερη κατά σειρά συχνότητας για την παρασκευή έγχρωμων καλλυντικών π.χ κραγιόν.

  • D&C κόκκινο/red no.27:
  • DBF C πορτοκαλί/orange no.5:
  • IDF D&C πορτοκαλί/orange no.10:

TCBF είναι βαφή ζωηρού  κόκκινου χρώματος σε σκόνη.

DBF είναι βαφή κιτρινοκόκκινου (πορτοκαλί) χρώματος σε σκόνη.

IDF είναι βαφή πορτοκαλί χρώματος σε σκόνη.

Η ηωσίνη είναι παράγωγο της φλουοροσκεϊνης και είναι απαραίτητες χρωστικές οι οποίες ανευρίσκονται σε κραγιόν για τα χείλη/βερνίκια για τα νύχια. Σαν ενώσεις είναι φωτοευαισθητοποιές ουσίες αλλά όχι πολύ συχνά.

Βιβλιογραφική πηγή: Καλλυντικά συστατικά και εφαρμογές, Κ.Μουλοπούλου-Καρακίτσου, Δ.Ρηγόπουλος, Ι.Δ Στρατηγός, εκδόσεις Βήτα Αθήνα β’ έκδοση. σελ.587

Ορυκτέλαιο (mineral oil)

0

Το ορυκτέλαιο ή παραφινέλαιο είναι από τα παλαιότερα μαλακτικά συστατικά για την προστασία του ξηρού δέρματος, αλλά και διαλυτικός και αντιστατικός παράγοντας.

Μπορούμε να το συναντήσουμε με τις εξής ονομασίες: paraffin oil, paraffinum liquidum, paraffinum perliquidum, υγρή παραφίνη, ορυκτό έλαιο ή λευκό έλαιο.*

Είναι μίγμα καθαρμένων υγρών υδρογονανθράκων που προέρχονται από το πετρέλαιο. 🙁 Το ορυκτέλαιο είναι άχρωμο, άοσμο άγευστο και διαυγές ελαιώδες διάλυμα αν όμως θερμανθεί τότε αναδίδει οσμή πετρελαίου.

Υπάρχει βεβαίως και η μορφή όπου το ορυκτέλαιο είναι κατεργασμένο και η μορφή του είναι σε γέλη (gel) όπου οι συγκεντρώσεις στα καλλυντικά είναι αρκετά μεγάλες π.χ 24% σε κρέμες αλλά και σε κραγιόν για τα χείλια και σε μπριγιαντίνες (περί το 90%).

Χρησιμοποιείται ως μαλακτικός παράγοντας, λαμπρυντικός παράγοντας. Σχηματίζει στην επιδερμίδα ημιλιπαρό ευεργετικό υμένιο στην επιδερμίδα και αποκαθιστά το διαταραγμένο δερματικό φραγμό κ.α

* όταν συναντάτε σε συσκευασίες να αναγράφεται η ένδειξη “no minerals” τότε εννοείται πως το προιον δεν περιέχει παραφίνη! 😉

Βιβλιογραφική πηγή: Καλλυντικά συστατικά και εφαρμογές, Κ.Μουλοπούλου-Καρακίτσου, Δ.Ρηγόπουλος, Ι.Δ Στρατηγός, εκδόσεις Βήτα Αθήνα β’ έκδοση. σελ.420-421

2,876ΥποστηρικτέςΚάντε Like
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
17ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής