Πρησμένοι αστράγαλοι…

0
2145

Σε τι οφείλεται το πρήξιμο των αστραγάλων και κοντά σε αυτούς (σφυρά);;;

Η κακή κυκλοφορία του αίματος οφείλεται κυρίως για τα οιδήματα (πρηξίματα) των κάτω άκρων αλλά και:

  • η κατακράτηση υγρών,
  • η εξαντλητική κούραση/ορθοστασία και
  • η υπερβολική ζέστη (τόσο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα με την αυξημένη ζέστη λόγω θερμαντικού σώματος/κλιματιστικού) ταυτόχρονα με την ακινησία (αν κάνετε πολύωρη καθιστική δουλειά) παίζουν καθοριστικό ρόλο μιας και το αίμα συγκεντρώνεται στα κάτω άκρα, προκαλώντας το οίδημα στην περιοχή των αστραγάλων.

Κάποια είδη φαρμάκων όπως: φάρμακα για τη ρύθμιση των ορμονών, για τη ρύθμιση της πιέσεως, με αντιφλεγμονώδη δράση ή ακόμη και με αντικαταθλιπτική δράση επιδρούν αρνητικά προκαλώντας πρήξιμο.

Φάρμακα που περιέχουν κορτιζόνη μπορούν να προκαλέσουν (σχεδόν σίγουρα)  έντονο πρόβλημα διότι ανατρέπουν την ισορροπία των υγρών στην περιοχή αυτή.

Βοηθήστε τον οργανισμό σας με τους εξής τρόπους:

Περιορίστε το αλάτι στη διατροφή σας και

εντάξετε λίγα λεπτά καθημερινής άσκησης (ιδίως στα κάτω άκρα)/περπατήματος.

Το αλάτι όταν καταναλώνεται σε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που το έχουμε ανάγκη τότε δημιουργείται κατακράτηση υγρών από τον ίδιο τον οργανισμό…

Σκεφτείτε πως οι περισσότερες τυποποιημένες τροφές περιέχουν αρκετό αλάτι όπως και τα περισσότερα φαγητά (αν τρώτε έξω…).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.