Γυαλιστικά νυχιών ή Nail polishes… αλλά όχι βερνίκια νυχιών!

0
1411

...χρησιμοποιείτε buffers και από δέρμα για λαμπερό αποτέλεσμα ;-)“Γυαλιστικά” ονύχων ή nail polishes λοιπόν.

Είναι προϊόντα για τη λείανση και το γυάλισμα των νυχιών. Αυτά που βλέπουμε στους χώρους πώλησης λιανικής, σε stands, για να φαίνονται τα νύχια λαμπερά και υγιή αλλά όχι βαμμένα… Συνήθως πωλούνται μαζί με τις λίμες ή τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης νυχιών!

Ουσίες που μπορούμε να βρούμε σε αυτά είναι:

  • Δέρμα απο chamois ή παρόμοιο υλικό, σε συνδυασμό με:

Σκόνη απο ταλκ, ταννικό οξύ, σιλικόνη, καολίνη, καθιζημένη κιμωλία.

Κρέμα με ποικίλα αποξεστικά (abrasive) υλικα όπως: κοκκία άμμου, πεταλίδες πολυαιθυλενίου κ.α

  • Κήροι με αποξεστικό υλικό
  • Χάρτινες λίμες ή μεταλλικές κ.α Μπορούν τα προιόντα αυτά να εφαρμοστούν με τριβή ολίγων δευτερολέπτων ή λεπτών για να λειάνουν πιθανά κοκκία ή επάρματα της επιφάνειας των νυχιών και σπανιότατα των παρονυχίων. Συχνή εφαρμογή και χρήση μπορεί να οδηγήσει σε λέπτυνση των νυχιών και για αυτό η χρήση τους πρέπει να είναι περιορισμένη αλλά επίσης να αποφεύγεται η χρήση τους σε περιπτώσεις ονυχομυκητιάσεων, ψωρίασης νυχιών αλλά και άλλες ενδογενείς ή εξογενείς ονυχοπάθειες.

Μην το παρακάνετε λοιπόν με το τρίψιμο…όσες έχετε χρησιμοποιήσει τεχνητά νύχια στο παρελθόν θα ξέρετε τη μεγάλη ζημιά παθαίνει το φυσικό νύχι από το αναγκαστικό τρίψιμο/buffering για να τοποθετηθεί πάνω το tip ή το gel απ’ευθείας στο φυσικό νύχι…:-(

Βιβλιογραφική πηγή:

Βιβλιογραφική πηγή: Καλλυντικά, συστατικά και εφαρμογές. Κ. Μουλοπούλου-Καρακίτσου, Δ. Ρηγόπουλος, Ι.Δ Στρατηγός. Αθήνα 1998, δεύτερη έκδοση, εκδόσεις ΒΗΤΑ. ISBN: 960-7308-87-5

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.