Αισθητική και αρωματοθεραπεία (μέρος β)

0
1027
photo by flickr&meantux

Στην Ινδία αφθονεί μία μεγάλη ποικιλία λουλουδιών και φρούτων. Οι Ινδοί λοιπόν αρχίζουν την παρασκευή -από ρετσίνι- αρώματος αλλά και άλλες μορφές αρωμάτων.

Στην Κίνα, τα αρώματα συναντώνται στα αρχαιότερα γραπτά αρχεία. Οι Κινέζοι θεωρείται ότι ανακάλυψαν τη χρήση του μόσχου, το οποίο πίστευαν πως έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Η χρησιμοποίηση δε των λουλουδιών θεωρείται πολύπλοκη τέχνη…

Στην Ιαπωνία, γνωρίζουμε πως ο λαός εκεί αγαπά πολύ τα αρώματα και τα χρησιμοποιεί πάρα πολύ! 😀

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Αγγλία, η Ισπανία, η Ιταλία αλλά και άλλες χώρες, διαθέτουν όλες εκπληκτικές ιστορίες σύμφωνα με τα διάφορα αρώματα που ανακάλυψαν και/ή παρασκεύασαν. Η τέχνη της αρωματοποιίας ενθαρρύνθηκε από τις κεντροευρωπαϊκές χώρες. Οι Βασιλείς αλλά και τα βασιλικά μέλη χρησιμοποιούσαν τα αρώματα σε σακκουλάκια, τα λάδια, τις κολώνιες, τα αρώματα, το αρωματισμένο νερό, τις πάστες&τις πούδρες και τις μοιραλοιφές. Τα αρώματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να αρωματίσουν εκτός από το σώμα και τα ρούχα, τις γούνες, τα γάντια&τα κοσμήματα! Εκτός όλων αυτών, αρωματίζονταν οι εσωτερικοί χώροι στα κάστρα και στα σπίτια.

Στην πιο πρόσφατη ιστορία αλλά και στις μέρες μας η αρωματοθεραπεία πλέον αποτελεί ένα ξεχωριστό κλάδο ολιστικής θεραπείας, τόσο στον τομέα της αισθητικής αλλά και στον τομέα της ολιστικής ιατρικής. Βοηθά το σώμα αλλά και το πνεύμα μέσω των αιθέριων ελαίων και των ανθοιαμάτων! 🙂

Βιβλιογραφική πηγή: Αισθητική, εργαστηριακός οδηγός. 8η έκδοση. Εκδόσεις Ίων. ISBN:960-411-272-4

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.