Arnica montana (Άρνικα)

0
1055

arnica montana flower 🙂 photo by flickr and barloventomagico

Άρνικα ή Arnica montana: Χρησιμοποιούμενα τμήματα του φυτού είναι τα άνθη του. Η δράση του είναι επουλωτική (για πληγές) αλλά και ιδανική για μώλωπες*. Επίσης διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συστήνεται για περιπτώσεις αλωπεκίας (απώλειας τριχών) διότι διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Μπορείτε να απλώσετε την κρέμα ή την αλοιφή στις πάσχουσες περιοχές ή ξεπλύνετε τα μαλλιά με αραιωμένο βάμμα. Υποστηρίξτε δε τη θεραπεία με νευρίνες και με συμπληρώματα βιταμίνης Β.

Προσοχή: Σε περίπτωση λύσης της συνέχειας του δέρματος μπορείτε να λάβετε άρνικα μόνο εσωτερικά (ομοιοπαθητικό σκεύασμα).

* Η άρνικα βοηθά στην επούλωση και έχει αντιβακτηριδιακή δράση, προκαλεί επαναπορρόφηση της εσωτερικής αιμορραγίας σε μελανιές και εξαρθρήματα. Η κρέμα άρνικας είναι πολύ αποτελεσματική για μώλωπες και στραμπουλήγματα! Μπορείτε να τη βρείτε στα φαρμακεία με ομοιοπαθητικά σκευάσματα.

Βιβλιογραφική πηγή: Πλήρης οδηγός φαρμακευτικών βοτάνων (της εταιρείας βοτάνων/The Herb Society’s complete medicinal herbal), Penelope Ody, εκδόσεις Γιαλλελής, Αθήνα. σελ.126,130,146,180


Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.