Φαρμακευτικά βότανα no.2

0
973
  • Το άνθος της αγριοκυδωνιάς/the blossom of styrax officinalis 😛

    ‘Αγρια κερασιά/Prunus serotina : Χρησιμοποιείται ο φλοιός. Έχει δράση αντιβηχική, κατασταλτική και διεγείρει τη διαδικασία της πέψης. Μην το χρησιμοποιείται σε βαριές λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσει ζάλη!

  • Άγριο καρότο (δαυκί, χαβούτσι, δευκί)/Daucus carota : Τα επίγεια τμήματα του χρησιμοποιούνται…Βοηθάει το ουροποιητικό σύστημα, άφυσο, προσδίδει αντισηπτική δράση στο ουροποιητικό σύστημα και βεβαίως είναι διουρητικό.
  • Αγριογεράνι/ (Γεράνιον το στίκτον)/Geranium maculatum : Η ρίζα και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται. Είναι στυπτικό, μπορεί να σταματήσει την εξωτερική αιμορραγία (αιμοστατικό) και έχει τονωτική δράση.
  • Αγριόκρινος (Ίρις η γερμανική)/Iris germanica : Χρησιμοποιούμενο τμήμα εδώ, το ρίζωμα. Αν δοθεί ωμό προκαλεί εμετό. Έχει καθαρτική δράση.Αν δοθεί αποξηραμένο έχει δράση αποχρεμπτική. Επίσης είναι ανθελμινθικό, διουρητικό και τονωτικό.
  • Αγριοκυδωνιά (αστύρακας, αστέρακας)/ Styrax officinalis : Τμήματα που χρησιμοποιούνται εδώ είναι τα φύλλα (τα οποία περιέχουν μία ουσία βαλσαμώδης). Σαν αλοιφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρυολογήματα.

Βιβλιογραφική πηγή : The herb society’s complete medicinal herbal, Penelope Ody 1993, εκδόσεις Γιαλλελής 2000, Αθήνα

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.