Διατροφικοί μύθοι no.5

0
117
η δύναμη και το χρώμα του χυμού της ελιάς :-)
η δύναμη και το χρώμα του χυμού της ελιάς 🙂

Έχει τύχει να ακούσετε πως τα σπορέλαια (καλαμποκέλαιο, φοινικέλαιο, βαμβακέλαιο κ.α) παχαίνουν λιγότερο από το ελαιόλαδο;

Καλό είναι να ξέρετε πως το ελαιόλαδο έχει ακριβώς τις ίδιες θερμίδες με τα σπορέλαια. Η θρεπτική αξία του ελαιόλαδου είναι όμως πολύ μεγαλύτερη από αυτή των υπόλοιπων λαδιών! Βιταμίνες όπως η Ε αλλά και πολυφαινόλες είναι τα no.1 συστατικά τα οποία ανευρίσκουμε σε μεγάλο βαθμό σε αυτό!

Τέλος μην ξεχνάτε πως το ελαιόλαδο είναι πολύ πιο ανθεκτικό στη θερμική επεξεργασία όπως π.χ μαγείρεμα – τηγάνισμα 🙂

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.