Νύχια και gel

49
24037

Κάποιες φορές, μετά την εφαρμογή του gel στα νύχια μπορεί να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα τα οποία να κάνουν την εφαρμογή του gel ακατάλληλη…Μερικά από αυτά είναι:

1. Όταν ξεκολλάει το gel από την επιφάνεια του φυσικού νυχιού, τότε:

  • Το gel μπορεί να έχει ακουμπήσει στα επωνύχια.
  • Είναι πολύ λεπτό το στρώμα από gel.
  • Έχει τοποθετηθεί πολύ υλικό στην περιοχή των επωνυχίων.
  • Δεν έχει καθαριστεί καλά το φυσικό νύχι.
  • Δεν έχει στεγνώσει ένα από τα παρακάτω υλικά : cleaner, nail prep ή το primer.
  • Δεν έχει τοποθετηθεί primer.
  • Έχει καθαριστεί το gel με cleaner χωρίς να έχει “αγριευτεί” το νύχι με το buffer.

2. Όταν ξεκολλάει το gel από την επιφάνεια του tip, τότε:

  • Δεν έχει καλυφθεί η επιφάνεια με tip….(!)
  • Δεν έχουμε λιμάρει την επιφάνεια του tip με λίμα ή buffer.
  • Είναι υπερβολικά λεπτό το στρώμα από το gel.

3. Όταν το gel κάνει κάθετες γραμμές και σε κάποια σημεία δε γυαλίζει, τότε:

  • Είναι υπερβολικά λεπτό το στρώμα από το gel.
  • ‘Εχει ασκηθεί πολύ πίεση κατά την εφαρμογή του gel.
  • Το υλικό μπορεί να έχει μαζέψει σκόνη από το λιμάρισμα.

4. Όταν το gel δε στεγνώνει κανονικά, τότε:

  • Μπορεί να οφείλεται σε παλαιά ή βρώμικη λάμπα.
  • Η ακτινοβολία του λαμπτήρα (λαμπτήρας φωτοσκλήρυνσης) δεν είναι UVA.
  • Το gel είναι παλαιό ή έχει εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία ή ήταν πολύ κοντά στη λάμπα UV.

5. Όταν το gel ξεκολλάει από όλη την επιφάνεια, τότε:

  • Σε περίπτωση που έχει καθαριστεί το πρώτο στρώμα με cleaner και περάστηκε δεύτερο στρώμα από cleaner χωρίς να “αγριευτεί” η επιφάνεια με buffer.
  • Αν δεν έχει εφαρμοστεί primer.
  • ‘Οταν το μοντέλο έχει ακουμπήσει τα χέρια του σε μαλλιά, πρόσωπο, ρούχα κ.α
  • Αν η λάμπα είναι παλαιά ή βρώμικη.

49 ΣΧΟΛΙΑ

  1. onomazomai eygenia kano ayti tin doulia edo kai 2 xronia.prosfatos aντιμετωπισα ενα προβλημα.εκανα τζελ,σε φυσικο νυχικαι δεν μου εστρωνε ενω εκανα τα βηματα σωστα.ξεκινησα με πριμερ το αφισα να στεγνωσει συνεχισα με base gel το στεγνωσα για 2 λεπτα στιν λαμπα.εκανα την γραμμη του γαλλικου με λευκο τζελ το στεγνωσα για 2 λεπτα συνεχισα με χρωμα τζελ το αφισα να στεγνωσει για 2 λεπτα.και τελειωσα με finishing gel kai to εβαλα στην λαμπα για 2 λεπτα.ισως να εφταιγε το προιον που χρησιμοποιησα η κατι να μην εκανα σωστα εγω.αρχισε να μου ξεχειλιζει απο το πλαι και κολλισε στα επωνυχια.σας παρακαλω μπορειτε να με βοηθησετε.να μου πειτε τα βηματα αν ειναι σωστα που ακολουθησα.σας ευχαριστω!

  2. Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εφαρμογή υλικών στα νύχια αλλά από τα λίγα που έχω κάνει και έχω δει θα σου πω πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φταίει η λάμπα ή (και) τα υλικά που χρησιμοποίησες.
    Σου έχει ξανασυμβεί να αντιμετωπίσεις το ίδιο πρόβλημα δουλεύοντας με τα ίδια υλικά;
    Μην ξεχνάς πως τα υλικά (μετάξι, ακρυλικό&gel) μπορεί να απευθύνονται στα άκρα μας για καλλωπισμό ή/και διόρθωση αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούν να “συνυπάρξουν” αρμονικά με τα νύχια μας…
    π.χ σε εμένα προ κάποιων ετών η χρήση gel χωρίς tip δυστυχώς “κράτησε” στα νύχια μου 3 ή 4 μέρες μόνο….

  3. γεια σας θελω και εγω να μου πειτε αν μπορειτε γιατι μου ξεκολλανε τα tips μαζι με το jel απο τα νυχια ενω κανω σωστα την διαδικασια δλδ ξεκινησα με πριμερ το αφισα να στεγνωσει μετα εβαλα την βαση τα στεγνωσα για 2 λεπτα εκανα το γαλικο τα στεγνωσα για 2 λεπτα μετα εχτισα τα στεγνωσα και αυτα 2 λεπτα και τελος περασα το finishing και την δευτερη μερα με πηρε τηλεφωνο και μ ειπε οτι ξεκολλησε απο μονο του…γτ? κανω κατι λαθος?

  4. Δεν μπορώ να σου δώσω απάντηση τέτοια ώστε να έχεις αποτέλεσμα ικανοποιητικό αλλά αυτό που ξέρω όσο αφορά τη διαδικασία της χρήσης του gel είναι πως είτε τα προιόντα που χρησιμοποιείς δεν είναι όλα της ίδιας εταιρείας είτε είναι πολυκαιρισμένα ή οι συσκευασίες τους δεν κλείνουν καλά ή ακόμη και ότι η λάμπα σου έχει πρόβλημα…

  5. Καλησπερα σας..Ειμαι αρχαρια στην τοποθετηση τεχνητων νυχιων με τζελ και αντιμετωπιζω τα εξης προβληματα.Κατα την εφαρμογη γαλλικου σε φυσικο νυχι εχω παρατηρησει οτι μετα απο 2 μερες η’ ακομη και την επομενη φευγει απο την πελατισσα ολο το λευκο στρωμα του γαλλικου ενω το υπολοιπο τζελ μενει.Τα βηματα που ακολουθω ειναι τα εξης : 1)σχηματισμος νυχιων και αγριεμα με τη λιμα,2)τοποθετηση base (ψησιμο για 2 λεπτα σε ολοκαινουργια λαμπα),3)τοποθετηση builder (ψησιμο 2 λεπτα),4)καθαρισμα με cleaner,5)σχηματισμος γαλλικου με λευκο (ψησιμο 2 λεπτα),τοποθετηση finishing(ψησιμο 2 λεπτα) και τελος 6)καθαρισμα με cleaner. Μπορειτε σας παρακαλω να μου πειτε τι κανω λαθος η’ καποιον τροπο να λυσω το προβλημα μου? Επισης με προβληματιζουν οι χρονοι μου…ποτε και σε καμια τοποθετηση η’ συντηρηση δεν κανω λιγοτερο απο 2,2μιση ωρες!! SOS……..

  6. Από το τέλος θα ξεκινήσω… Σίγουρα το να “αργείς” να τελειώσεις τη δουλειά σου δεν είναι και ότι καλύτερο… όμως είναι καλύτερο από το να βιάζεσαι πάρα πολύ… Βεβαίως σε χώρες του εξωτερικού υπάρχει maximum χρόνου όπου σου λένε π.χ “γαλλικό manicure gel σε φυσικό νύχι σε 30′” όπως και να έχει, ναι οπωσδήποτε πρέπει να βελτιώσεις τους χρόνους σου στις προσφερόμενες υπηρεσίες σου…
    Τώρα, όσον αφορά την τοποθέτηση του gel, επειδή μου ανέφερες πως δε σου ξεκολλάει/χαλάει όλο αλλά ένα μέρος αυτού μήπως φταίει το συγκεκριμένο προϊόν; Μήπως είναι διαφορετικής μάρκας από τα υπόλοιπα που χρησιμοποιείς; Με τη λάμπα είσαι σίγουρη πως δεν “τρέχει” κάτι;;;

  7. Γιατι ενω εχω κανω με μανο τα νυχια και αφου βαλω το τζελ με ολη την διαδικασια και το ψησω μολις τελειωσω κ περασω με cleaner αρχιζουν να θαμπωνουν τα νυχια και αν αρχισω να τα σπρωχνω προς τα εξω βγαινει ολο το τζελ;κανω κατι λαθος sos….

  8. Καλησπέρα σας. Παρατήρησα οτι τα νύχια με gel που κάνω με την πάροδο των ημερών παίρνουν αέρα απο τα επωνύχια! Αυτό ξεκινάει περίπου στη μια εβδομάδα με δύο και όσο περνάει ο καιρός ξεκολλάει όλο και περισσότερο χωρίς όμως να σπάει! Σαν αποτέλεσμα έχει στις 3 εβδομάδες να γαντζόνονται πχ στα μαλλιά με το λούσιμο. Τι κάνω λάθος; Μπορείτε να με βοηθήσετε;

  9. Καλησπερα…εγω το προβλημα που αντιμετοπιζω ειναι στο ημιμονιμο αφου τελειωσω κ περασω το top coat οταν το καθαρισω θαμπωνει…γιατι συμβαινει αυτο??

  10. Γεια σας παρατηρησα οτι οταν κανω φυσικο νυχι αντεχει εως και 3-4 εβδομαδες μπορει και περισσοτερο εξαρτατε απο την ιδια την κοπελα..ομως οταν βαζω ψευτικα στην 1-2 εβδομαδα βγαινει ενα ενα το ψευτικο νυχι μαζι με το gel πανω…γιατι συμβαινει αυτο?!

  11. καλησπερα..εχω και εγω μια απορρια..εφτιαξα τα νυχια μου γαλλικο με τζελ και οταν ειχα περασει το λευκο και το εβγαλα απο την λαμπα το λευκο του γαλλικου ειχε ζαρωσει..γιατι μου το εκανε αυτο ;;

  12. Γειά σας. Εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα.δηλαδή δεν μου χαλάει ποτέ τίποτα και αυτό σίγουρα οφείλεται στα πολύ καλά υλικά που έχω. Όμως έχω μια απορία. Εγώ για χτισιμο χρησιμοποιώ μια πολύ καλή εταιρεία πάντα όμως στο τέλος είτε σε γαλλικό είτε σε χρώμα βάζω πάλι builder γιατί έτσι με βοηθάει να φτιάξω ένα νυχι και να φαίνεται φυσικό. Χωρίς νερά χωρίς βουνά. Πειράζει όμως αν το κάνω αυτό με ένα τζελ λίγο λιγοτερης καλής εταιρείας; Είναι σίγουρα καλό αλλά όχι τόσο όσο αυτό που βάζω αμέσως μετά το base gel…

  13. Καλημέρα σας κορίτσια…για γυαλάδα στο gel στο τέλος είναι προτιμότερο να βάζω sealing gel η gel top coat αν μπορείτε απαντήστε μου σας παρακαλώ

  14. Οταν εκανα ημιμονιμο ακουμπησα λιγο δερμα δε το ειδα και το εβαλα στο φουρνακι.. Τι γινεται αν ακουμπησει δερμα ?

  15. Γεια σας.. Οταν εκανα ημιμονιμο ακουμπησα λιγο δερμα δεν το ειδα και το εβαλα στο φουρνακι.. Τι γινεται αν ακουμοησει δερμα η επωνυχιο?

  16. Να σας κανω μια ερωτηση; το primer με το ημιμονιμο πρεπει να ειναι ιδια εταιρία; αν ειναι διαφορετική εταιρία το primer παιζει σημαντικό ρόλο;

  17. καλησπερα ειμαι αρχαρια κ εχω ενα θεμα με την διαρκεια του ημιμονιμου. αρχιζει κ χαλαει την τριτη μερα. ενω μεχρι προτεινως κρατουσε τουλαχιστων 10 μερες. Εχω φουρνακι uv (6 λαμπες απο 9 W η καθε μια). το φουρνακι το εχω εναμιση χρονο κ δεν εχω αλλαξει τις λαμπες διοτι οπως πιστευω δεν εχω πολυ χρηση. Για να καταλαβαιτε σε αυτο τον εναμιση χρονο εχω κανει στα περιπου 56-60 ημιμονιμα. μπορει να φταινε οι λαμπες που δεν κραταει το ημιμονιμο? πως καταλαβαινω οτι δεν πολυμεριζει καλα το φουρνακι uv?

  18. Καλησπέρα νίκη… βεβαιώσου ότι το τζελ δεν ακουμπάει επάνω στο δέρμα άμα αυτό είναι εντάξει τότε μάλλον το πρόβλημα βρίσκεται στα υλικά που χρησιμοποιεις

  19. Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται ημιμόνιμο σε ψεύτικο νύχι

  20. Καλημέρα Μπορείτε να μου πείτε αν μπορώ να χρεισημοποιησω καθαρο οινόπνευμα αντί για cleaner? ?

  21. Καλησπέρα!
    Μαιρη
    φυσικα και μπορεις να χρησιμοποιησεις οινόπνευμα αντι για Cleaner!

  22. Καλημερα..τον τελευταιο μηνα οταν κανω ημιμονιμο μετα απο μια ωρα με πιανει φαγουρα στα δαχτυλα..!!εκανα ενα χρονο και δεν ειχα κανενα προβλημα..τι μπορει να φταιει??

  23. Γεια σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν κκανω κανονικά τα βήματα για τζελ αλλά αντί για color gel χρησιμοποίησω χρώμα για ημιμονιμο και επάνω βαλω top coat υπάρχει πρόβλημα?

  24. Φυσικά και μπορείς Αλεξάνδρα να χρησιμοποιεις χρώμα ημιμονιμου πάνω στο τζελ. Πάρε την λιπαροτητα του τζελ λιμαρε την επιφανεια για τυχόν εξογκοματακια περνα το top coat του τζελ που έχει λιπαροτιτα όμως όταν πολυμεριμεριστει και μετά μπορείς να βάλεις όσες στρώσεις ημιμονιμου θέλεις.

  25. Καλημέρα κορίτσια,δουλεύω perfect nails πήρα nail prep,bond και έχω k primer με τι σειρά τα βάζω;

  26. Γεια σας θα ήθελα να κανω μια ερώτηση…. Για χρωμα πανω απο το τζελ βάζω χρώμα ημιμονιμου…. Αλλά μετα απο καποιες μερες φαίνεται λες καο σπάει το χρωμα ενω ακολουθώ κανονικά τα βήματα (αγριευω το νύχι Βαζω primer έπειτα το τζελ παίρνω την λιπαροτητα το ξινω για να δώσω σχημα βάζω το ημιμονιμο και μετα finish gel) για πιο λογο πιστεύεται οτι σπάει το χρωμα ?

  27. Ελενη τα βάζεις ακριβώς με αυτήν την σειρά. Και Ιωάννα στο τέλος θα βάζεις γυαλιστικο ημιμονιμου και όχι τζελ….

  28. Επειδή έβαλα γυαλιστικο για τζελ έσπασε απο κάτω το χρωμα?

  29. Ναι…. εφόσον θα βάλεις χρώμα ημιμονιμου θα βάλεις και γυαλιστικο ημιμονιμου. Ούτε εγώ το ήξερα στην αρχή…

  30. Γεια σας :D…εχω αγορασει τον εξοπλισμο για το ημιμονιμο μανικιουρ..πριν αρχισω καθαριζω τα νυχια και χρησιμοποιω μπαφερ..βαζω τη βαση 2-3 στρωσεις του μανο και επειτα γυαλιστικο..καθε φορα το αφηνω στη λαμπα για δυο λεπτα ενω προσεχω να μην ακουμπαει το μανο στα πετσακια..ομως μεχρι τωρα παντα στη δευτερη μερα μου φουσκωνει και τελικα φευγει.να σημειωσω πως παντα το υλικο οταν ξεκολλαει ειναι πολυ μαλακο…ενω οταν κανω πεντικιουρ δε συμβαινει το ιδιο..μηπως γνωριζετε γιατι μπορει να συμβαινει αυτο;ευχαριστω εκ των προτερων

  31. Οταν κανω ημιμονιμο και περναω το top coat το βαχω να πολυμεριστει για 2 λεπτα…μετα οταν περναω απο πανω το cleaner μου θαμπωνει!γιατι μου το κανει αυτο?οποιος ξερει ας μου απαντησει ειναι επειγον!!σας ευχαριστω εκ των προτερων! 🙂

  32. Οταν κανω ημιμονιμο και περναω το top coat το βαχω να πολυμεριστει για 2 λεπτα…μετα οταν περναω απο πανω το cleaner μου θαμπωνει!γιατι μου το κανει αυτο?οποιος ξερει ας μου απαντησει ειναι επειγον!!σας ευχαριστω εκ των προτερων!

  33. Καλησπέρα για να κάνω ημιμονιμο πρεπει να βάλω και primer και base coat ή μονο το ενα απο τα δυο και ναι πιο να βάλω?

  34. Κορίτσια τι κάνετε με τα πετσακια? Πάντα έχω θεμα!

  35. Nicki θα πρέπει να αφήσεις το τοπ να κρυώσει 10 δευτερόλεπτα.

  36. koritsia geia sas exw ena 8ema m t xrwmata gel m fouskwnoun k ksefloudizoun otan t vazw epanw s gel k akruliko ti kanw la8os?

  37. Καλησπερα.θα ηθελα να μαθω αν μπορει να χρησιμοποιηθεί βαση και μετα χρωμα διαφορετικης εταιρειας.επισης το μανο που πηρα απο την Τρίτη φορα που το χρησιμοποιησα κάνει κομπακια..μπορω να το αραιωσω καπως;

  38. Γιατι όταν κάνω την επεκταση στο νύχι με τζελ μπορεί να σπάσει εύκολα μετά από μια μΕΡΑ εκεί που έχει γίνει η επεκταση ? Και αυτό δεν γίνεται σε όλα τα κορίτσια που έχω φτιάξει

  39. Πρέπει το primer να είναι ίδιας εταιρείας με το ημιμόνιμο ή μπορώ να χρησιμοποιήσω όποιο θέλω;

  40. Γειά σας. ..είμαι ονυχοφαγος και αποφάσισα να φτιάχνω μόνημου τα νύχια μου στο σπίτι με τζελ νυχιών. ..κάθε φορά μέρα πιάνει τρελή φαγουρα..τι κάνω λάθος;

  41. Γεια σας θέλω να ρωτήσω κ αν έχει συμβεί σε καμία σας ρε κορίτσια εμένα η κοπέλα που μου φτιάχνει τα νύχια είναι πολύ ωραία κάνω τζελ αλλά μετά από μια βδομάδα μου φεύγει η γυαλαδα τι φταίει ας μου πει κάποιος που ξέρει μήπως θέλει γάντια στις δουλειά εγώ δεν βάζω κ αλήθεια είναι ευχάριστω

  42. Δοκίμασε το εξαίρετο cuticle remover της Mavala,είναι βέβαια σε συσκευασία λιανικής αλλά δεν το αλλάζω με κανένα άλλο…

  43. Καλησπέρα έκανα ημιμονιμο και ξέχασα να βάλω βάση .
    Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα ; Ευχαριστω !!!

  44. Λογικά ναι θα υπάρξει πρόβλημα σταθερότητας των υπόλοιπων υλικών και η διαρκεία δε θα είναι η επιθυμητή!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.