Σπιτικές συνταγές για επιδερμίδες με λιπαρότητα και ακμή

0
1856

Υπάρχουν αναρίθμητες συνταγές καλλυντικών παρασκευασμάτων που μπορούν να φροντίσουν και να βελτιώσουν την επιδερμίδα μας!

Κάποιες από αυτές τις συνταγές αλλά και βασικά συστατικά αυτών, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πηγή έμπνευσης  και εμπορίου από εταιρείες καλλυντικών.

Αυγό - βασικό συστατικό για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας και της ακμής!  Photo by Gep
Αυγό - βασικό συστατικό για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας και της ακμής! Photo by Gep

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο απλό είναι να μπείτε στη διαδικασία απόκτησης των πρώτων υλών και της παρασκευή τους;

Σε αυτό το άρθρο αναφέρονται απλές αλλά πολύ αποδοτικές συνταγές για την λιπαρή και με ακμή επιδερμίδα, αξίζει να μπείτε στη διαδικασία παρασκευή τους και να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας ότι πιο φρέσκο!

Συνταγές για λιπαρή και επιδερμίδα με ακμή:

  • Προϊόντα για τον καθαρισμό της επιδερμίδας :
  1. Μέσα σε λίγο γιαούρτι (κατά προτίμηση πλήρες και στραγγιστό) προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε και το χρησιμοποιήστε το σαν κρέμα για ντεμακιγιάζ.
  2. Ανακατεύετε ένα κουταλάκι του γλυκού βρώμη (τύπου κουάκερ) με 30 γραμμάρια γιαούρτι (κατά προτίμηση πλήρες και στραγγιστό). Το μείγμα αυτό πρέπει να ετοιμαστεί 8 – 10 ώρες πριν την ώρα όπου θα χρησιμοποιηθεί και τη στιγμή που θα το χρειαστούμε προσθέτουμε λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού. Η συνταγή αυτή δεν μπορεί να αποθηκευτεί.
  • Προϊόντα για την τόνωση της επιδερμίδας (λοσιόν) :
  1. Βράζετε μαρούλια (1 – 2) για περίπου 2 ώρες. Το νερό με τις θρεπτικές ιδιότητες του μαρουλιού είναι μία εξαιρετική λοσιόν για λιπαρό και για δέρμα με ακμή. Φυλάσσεται μέχρι και μία εβδομάδα στο ψυγείο σε γυάλινο μπουκάλι.
  2. Σε 135 γραμμάρια ροδόνερο προσθέτουμε 15 γραμμάρια γλυκερίνη και 10 σταγόνες βενζίνιο, ανακατεύετε και έχετε μία λοσιόν ιδανική για λιπαρό δέρμα αλλά και ερεθισμένο. (τη γλυκερίνη και το βενζίνιο μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το φαρμακείο).
  3. Σε 1 λίτρο νερό προσθέστε 30 γραμμάρια φύλλα μέντας. Μετά από 15 λεπτά σουρώστε. Η λοσιόν – αφέψημα που προκύπτει είναι ιδανική για επιδερμίδα με ακμή και φαγέσωρες αλλά και για λιπαρό δέρμα.
  • Μάσκες περιποίησης προσώπου :
  1. Ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας (περίπου) με ένα  χτυπημένο ασπράδι αυγού. Απλώνετε στο δέρμα και ιδίως όπου υπάρχει πρόβλημα ακμής. Μετά από 10 – 15 λεπτά αφαιρείτε με χλιαρό νερό.
  2. Ανακατεύετε ένα ασπράδι αυγού με λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού. Απλώνετε στο δέρμα και μόλις στεγνώσει (μετά από 15 – 20 λεπτά) αφαιρείτε με δροσερό νερό.
  3. Ανακατεύετε λίγο άργιλο (λευκό ή πράσινο) 1 με 2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα ή κρέμα γάλακτος και λίγο ελαιόλαδο. Όταν το μείγμα “δέσει” μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε πάνω στην επιδερμίδα σαν μάσκα. Αφαιρούμε μόλις στεγνώσει πλήρως με νερό. Η μάσκα αυτή είναι ιδανική για όλους τους τύπους επιδερμίδας κυρίως όμως για λιπαρό δέρμα, δέρμα με ακμή αλλά και για περιπτώσεις όπου η επιδερμίδα χρειάζεται βαθύτερο καθαρισμό. Άργιλο μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο ή από τα καταστήματα καλλυντικών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.