Λευκώματα (πρωτεΐνες)

1
2366
Τα φασόλια είναι βασική πηγή πρωτεϊνών (πρρρρτττ)
Τα φασόλια είναι βασική πηγή πρωτεϊνών (πρρρρτττ)

Τα λευκώματα έχουν εξαιρετική σημασία για την ανάπτυξη του σώματος. Είναι η τροφή των κυττάρων. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες :

  1. Ζωικά λευκώματα ή ζωικές πρωτεΐνες (κρέας λευκό & κόκκινο, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, βούτυρο και βεβαίως ψάρια)
  2. Φυτικά λευκώματα ή φυτικές πρωτεΐνες (προϊόντα δημητριακών όπως αλεύρι, ψωμί, ζυμαρικά και πατάτες, όσπρια).

Παράδειγμα συνδυασμού ζωικών και φυτικών λευκωμάτων για να αποβούν ωφέλιμοι συνδυασμοί τροφών για τον οργανισμό είναι:

Ψάρι με ρύζι βουτύρου, ζυμαρικά με αλλαντικό (ζαμπόν ή μπέικον) και παρμεζάνα, ρυζόγαλο, πατάτες με γάλα ή τυρί ή πατάτες πουρέ με γάλα, φακές με επιδόρπιο γλύκισμα με αυγό (στη σύστασή του) ή μαρμελάδα. Όσπρια με τυρί κ.α.

(Φωτογραφία: su-lin)

1 ΣΧΟΛΙΟ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.