Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘Castor oil’

Milk&Tonic by Inglot

Για γρήγορη και αποτελεσματική αφαίρεση του make-up…

Έψαχνα εδώ και καιρό στην ελληνική αγορά μαντηλάκια για την αφαίρεση του make-up που όμως:

Να αφαιρούν (και) το αδιάβροχο make-up, κυρίως το αδιάβροχο mascara, να μην δημιουργούν πρόβλημα στα μάτια (όπως τσούξιμο, κοκκινίλες κλπ.) και βεβαίως να μην αφήνουν λιπαρό στρώμα & αίσθηση λιπαρότητας στην επιδερμίδα.

Δε ζητάω πολλά αντιθέτως αρκετοί χρήστες όμοιων προϊόντων θα ήθελαν κάτι τέτοιο… 😉

Βρήκα λοιπόν από την Inglot (ω,ναι, επιτέλους και στην Αττική) τα πολύ καλά έως εξαίρετα υγρά μαντηλάκια για την ολική αφαίρεση (αδιάβροχου και μη) make-up.

Milk&Tonic Make-Up remover wipes (σε συσκευασία των 25 τεμαχίων) και σε πολύ συμφέρουσα τιμή! 😀 Για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Είναι δερματολογικά ελεγμένα και χωρίς να περιέχουν οινόπνευμα.

Προσοχή από τη στιγμή που θα τα ανοίξετε θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε  μέσα σε τρείς μήνες (για την ασφάλεια της επιδερμίδας σας) όπως ισχύει και για τα mascaras η χρήση τους να περιορίζεται για το πολύ 6 μήνες από τη στιγμή που θα το ανοίξετε για πρώτη φορά.

Μην ξεχνάτε πως όλα προϊόντα είναι που περιέχουν στη σύνθεσή τους συστατικά τα οποία δεν «αντέχουν» αρκετά στο χρόνο.

Όσο πιο «γρήγορα» χρησιμοποιήσετε ένα καλλυντικό προιόν τόσο πιο ασφαλές είναι για την επιδερμίδα σας αλλά και τα μάτια σας. 😉

Στη σύνθεση τους θα βρείτε: νερό από αφέψημα χαμομηλιού (chamomilla recutita-matricaria-flower water), πανθενόλη (panthenol), γλυκερίνη (glycerin), καστορέλαιο (castor oil) κ.α

Έλαια μπάνιου (Bath oils)

1453540131_068f02cf75Έλαια μπάνιου είναι τα ελαιώδη υδρόφοβα συστατικά, προστατευτικά του δέρματος σε χρήση στη διαδικασία του λουτρού ή  του ντους.

Τα έλαια μπάνιου περιέχουν :

  • Ορυκτά ή φυτικά έλαια.
  • Υδρόφιλες γαλακτοποιημένες ουσίες όπως  PEG 40 castor oil ή αιθοξυλιομένο κικινέλαιο.
  • Άρωμα και χρώμα.

Διατείθενται κυρίως δύο βασικοί τύποι ελαίων μπάνιου :

α) Διάχυτα έλαια (dispersible oils) / περιέχουν ορυκτέλαιο και γαλακτοματοποιητές σε μεγάλη ποσότητα, άρωμα και λανολίνη.

β) Επιπλέοντα έλαια ( floating or spreading oils) / περιέχουν τα ως άνω συστατικά αλλά σε μικρότερη ποσότητα γαλακτοματοποιητές, φυτικά έλαια και ελαική ακοόλη.

γ) Έλαια τύπου πεταλίδας (beads oils) /  είναι σπανιότερα και περιέχουν επιφανειοδραστικό (όπως το εξαμεταφωσφορικό νάτριο) το οποίο αφήνει σκόνη πάνω στο δέρμα.

Τα έλαια μπάνιου συνιστώνται :

  • Ως συμπληρωματική αγωγή σε νοσήματα όπως ατοπική δερματίτιδα, ιχθύαση κ.α
  • Σε άτομα με ξηρό δέρμα / ώριμο / μετεμμηνοπαυσιακό κ.α
  • Σε άτομα τα οποία λόγω εργασίας κ.α χρειάζονται συχνό πλύσιμο με αποτέλεσμα να αποκτήσουν ξηρό δέρμα.

Τέλος τα διάχυτα έλαια επικάθονται λιγότερο στο δέρμα οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στο κανονικό όσο και στο λιπαρό δέρμα. Τα επιπλέοντα έλαια είναι καλύτερα για το ξηρό δέρμα ενώ τα έλαια τύπου πεταλίδας έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί επειδή δεν βοηθούν στην αναλίπανση του δέρματος. Σπανιότατα μπορούν να αναπτύξουν τοπικό ερεθισμό ή και παρουσία κίτρινης χρώσης στο δέρμα.

Η διάρκεια του μπάνιου με έλαια δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά ενώ η θερμοκρασία του νερού να κυμαίνεται μεταξύ 34 – 36 βαθμών C.

Chocolate body treatment

Μία πολύ ωραία θεραπεία σώματος βασισμένη σε φυτικής προελεύσεως πρώτες ύλες και βασιζόμενη στην αρωματοθεραπεία, με αποτέλεσμα anti – stress αλλά και λιπόλυση, τόνωση, σύσφιξη, καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και βεβαίως ενυδάτωση και απαλότητα είναι η «chocolate body treatment» από την εταιρεία Yellow Rose.*

Μου αρέσει πολύ διότι έχει το ιδανικό άρωμα σοκολάτας σε όλα τα προϊόντα της σειράς. Δεν είναι λιπαρή αλλά είναι ιδανική και για ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Το body scrub αφήνει ιδιαίτερα απαλή την επιδερμίδα τόσο του σώματος όσο και των χεριών. Απολεπίζει την επιδερμίδα χωρίς να την ερεθίζει αφήνοντάς την διακριτικά αρωματισμένη!

μπορείτε να

Η body mask χρησιμοποιείται άνετα, είτε κατευθείαν είτε αφού θερμανθεί σε  bain marin (για πιο «ζεστή» απόδοση της θεραπείας). Μπορεί να συνδυαστεί με χρήση θερμοκουβέρτας ή wrap! Έχει δε συσφικτικά και λιπολυτικά συστατικά.

Τέλος η body cream είναι ιδανική κρέμα για massage τοπικού αδυνατίσματος αλλά και για καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας. Τονώνει και απαλύνει την επιδερμίδας δίνοντάς της σφριγηλότητα και διακριτικό άρωμα από νόστιμη σοκολάτα…:-P

Βασικά συστατικά της σειράς είναι :

Theobroma cacao (cocoa seed extract), grapefruit(peel) oil,chamomile oil, jojoba (seed) oil, cocoa(seed) butter, allantoin, camellia sinesis (leaf), quarana extract, hamamelis extract, palmityol carnitine, caffeine, lecithin, castor oil etc.

www.yellowrose.gr

* Τα προϊόντα της εταιρείας απευθύνονται σε επαγγελματίες του αντικειμένου της αισθητικής. Η συγκεκριμένη θεραπεία προτείνεται ως θεραπεία καμπίνας (ινστιτούτου). Το άρθρο αυτό αποτελεί προσωπική μου άποψη για τα προϊόντα που αναφέρω, όπως και για τη θεραπεία σε χρήση τους από προσωπικό μου πελατολόγιο.

Καστορέλαιο (Castor oil)

Το καστορέλαιο (castor oil) ή κικινέλαιο δεν προέρχεται από το συμπαθέστατο ζωάκι – τον κάστορα! Μπορείτε να το συναντήσετε και ως ρετσινόλαδο…Οπότε κυρίες και κύριοι, γνώστες της χημείας των καλλυντικών παρασκευασμάτων – σας παρακαλώ μη λέτε ότι τα καλλυντικά πάσης φύσεως περιέχουν έλαιο από κάστορα…έλεος!!! 🙁

Λοιπόν λίγα λόγια για το καστορέλαιο (μιας και υπάρχει σε πληθώρα καλλυντικών).

Το καστορέλαιο είναι έλαιο φυτικής προελεύσεως με μαλακτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται στα καλλυντικά (όπως και προανέφερα)!

Εξάγεται από τους σπόρους ενός τροπικού φυτού με το όνομα Ricinus communis – με συμπίεση. Πρόκειται λοιπόν για φυτικό τριγλυκερίδιο. Τι περιέχει λοιπόν στη σύστασή του;

Ιδού απο που προέρχεται το καστορέλαιο! (photo by John Poulakis)

Ιδού απο που προέρχεται το καστορέλαιο! (photo by John Poulakis)

Περιέχει :

  • Κικινελαικό οξύ (ricinoleic acid) 80 -85%
  • Ελαϊκό οξύ 7%
  • Λινολεικό οξύ 3%
  • Παλμιτικό οξύ 2%
  • Στεατικό οξύ 1%

Η μορφή του καστορέλαιου έχει ως εξής :

Είναι άχρωμη ως υποκίτρινη γλοιώδης ελαιώδης ουσία, που δεν οξειδώνεται εύκολα, παρά μόνο αν εκτεθεί σε υπερβολική θερμότητα. Το υδρογονωμένο καστορέλαιο (ναι υπάρχει και αυτό 😛 ) είναι σκληρός λευκός κηρός (κερί), εξαιρετικά αδιάλυτος στους περισσότερους οργανικούς διαλύτες και το νερό.

Χρησιμοποιείται σε ποσοστό 25 έως 50% σε :

 Kαστορέλαιο...οργανικό :-P  (photo by Banana Donuts-Half Baked Photography)

Kαστορέλαιο...οργανικό 😛 (photo by Banana Donuts-Half Baked Photography)

  • κραγιόν χειλιών
  • σκιές ματιών σε μορφή ραβδίου (stick)
  • ρουζ (blusher) & mascara

Επίσης θα το βρείτε σε :

  • Προϊόντα για μετά το ξύρισμα
  • Μάσκες προσώπου
  • Έλαια για το μπάνιο (bath oils)
  • Προϊόντα για την περιποίηση των βρεφών, κυρίως έλαια και ελαιώδη προϊόντα
  • Σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες για τα μαλλιά
  • Αρώματα κ.α

Το υδρογονωμένο καστορέλαιο θα το βρείτε σε καλλυντικά παρασκευάσματα όπως μολύβια φρυδιών.

Ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χρήση του καστορέλαιου δεν έχουν αναφερθεί.

Βιβλιογραφική πηγή : Καλλυντικά (συστατικά και εφαρμογές). Κ.Μουλοπούλου – Καρακίτσου, Δ. Ρηγόπουλος, Ι.Δ. Στρατηγός, εκδόσεις Βήτα.

Αρχείο
Σεπτέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Επιλογές