Έλαια για τα μαλλιά

10
1392
"food your hair" 😉 photo by flickr and Arabella

Θέλω να γράψω δυό πραγματάκια για τη χρήση των ελαίων στα μαλλιά.

Επειδή με ρωτάνε για το αν τα έλαια όταν χρησιμοποιούνται στα μαλλιά τι χρήση/αποτέλεσμα έχουν… Θα σας πω το εξής:

  • Όταν θες να ενδυναμώσεις τα μαλλιά δηλαδή την τρίχα χρησιμοποιείς π.χ δαφνέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής (κοινώς scalp :-P) κάνοντας ελαφρύ μάλαξη (massage) για λίγα λεπτά 2-3 και το αφήνεις όσο πάει (από 30λέπτο μέχρι…).
  • Όταν θες να δώσεις ευλυγισία στην τρίχα χρησιμοποιείς π.χ αμυγδαλέλαιο στο σώμα της τρίχας και κυρίως από τη μέση και κάτω… μπορείς να το αφήσεις το έλαιο και εδώ κανά μισάωρο και…
  • Όταν θες να δώσεις λάμψη στην τρίχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις π.χ φοινικέλαιο (λάδι από κοκοφοίνικα/καρύδα) και αυτό χρησιμοποιείται ως άνω…

Μην ξεχνάτε πως η τρίχα δεν απορροφά έλαιο! Η χρήση του ελαίου στα μαλλιά έχει λιπαντική και στιλβωτική (γυαλιστική) δράση όπως και προϊόντα συνθετικής φύσεως όπως η σιλικόνη.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαρτάται την περίπτωση…από μία-δύο φορές την εβδομάδα μέχρι και λίγες φορές το χρόνο.

  2. Έχω λιπαρά μαλλιά βασικά, οπότε μάλλον για λίγες φορές το χρόνο με κόβω! Κάποια εξωτερικά τσουλούφια στεγνώνουν ξεχωριστά απ’το υπόλοιπο μαλλί και φαίνονται σαν ξεραμένα! Ρώτησα σήμερα την κομμώτρια μου και μου είπε ότι απλά έτσι είναι το μαλλί μου! Οπότε έλεγα μήπως τα έλαια βοηθούσαν!

  3. Δοκίμασε αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο και άφησέ το όσο μπορείς… Όχι στις ρίζες των μαλλιών όμως! 🙂

  4. χρησιμοποιησα δαφνέλαιο για τα μαλλια και εβαλα και στην ρίζα και εδω και περίπου 3 μέρες μετά από πολύ συχνό λούσιμο τα μαλλιά μου στην ρίζα φαίνονται πολύ λαδωμένα. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να φύγει το έλαιο απο τα μαλλιά μου??? (τα έχς λούσει περίπου 10 φορές από όταν το έβαλα)

  5. Αν έχουν λαδώσει πάρα πολύ, χρησιμοποίησε ξηρό σαμπουάν σε μορφή spray κοντά στις ρίζες των μαλλιών (σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες) ή talk τύπου baby powder!

  6. Εχω ταλαιπωρησει αρκετα τα μαλλια μου με βαφες ισιωτικες και πιστολακια το φοινικελαιο θα βοηθουσε? Υπαρχουν πολλα στην αγορα ποιο να προτιμησω???

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.