Αρωματικό ξύδι για την περιποίηση των μαλλιών

0
1522

Μπορείτε να ολοκληρώσετε το λούσιμο των μαλλιών σας δίνοντας τους λάμψη και ελαστικότητα!

Το ξύδι, είναι γνωστό πως βελτιώνει αρκετά τη φυσική κατάσταση των μαλλιών προσδίδοντας τους ευλυγισία, λάμψη και στιλπνότητα. Αποφεύγουμε όμως να το χρησιμοποιήσουμε γιατί η μυρωδιά του είναι απωθητική… Υπάρχει λύση όμως και για αυτό! Το αρωματισμένο ξύδι είναι ότι καλύτερο για τα μαλλιά σας και πολύ εύκολο στην παρασκευή του.

Λοιπόν, σας παραθέτω δύο πολύ απλές σπιτικές και δοκιμασμένες συνταγές, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις εκτελέσετε… 😛

  • Άσπρο ξύδι με λευκά ροδοπέταλα για τις ξανθές :

1 λίτρο ξύδι από λευκό κρασί

60 γραμμάρια χαμομήλι

100 γραμμάρια άσπρα ροδοπέταλα

20 γραμμάρια μαντζουράνα

  • Κόκκινο ξύδι με κόκκινα ροδοπέταλα για τις μελαχρινές :

     Πολλά είδη ξυδιού... :-) (photo by Elizabeth Thomsen)
    Πολλά είδη ξυδιού... 🙂 (photo by Elizabeth Thomsen)

1 λίτρο κόκκινο κρασί

60 γραμμάρια φασκόμηλο (φύλλα)

100 γραμμάρια κόκκινα ροδοπέταλα

20 γραμμάρια λεβάντα

Σημείωση : όλα τα βότανα και άνθη πρέπει να είναι αποξηραμένα, επίσης το ξύδι που θα επιλέξετε πρέπει να είναι σχετικά καλής ποιότητας!

Εκτέλεση :

Τοποθετείτε τα αποξηραμένα άνθη και βότανα σε ένα βάζο ή μπουκάλι (επιλέξτε να είναι από γυαλί). Προσθέστε το ξύδι. Κλείστε το καλά και φυλάξτε το για 15 ημέρες στον ήλιο! Μετά την παραμονή του παρασκευάσματος το χρονικό διάστημα αυτό, στραγγίξτε το 2 με 4 φορές και γεμίστε μικρά γυάλινα μπουκάλια με αυτό αν θέλετε. Κάθε φορά που θα το χρησιμοποιείτε θα διαλύετε ένα ποτήρι του νερού σε ένα λίτρο νερό και θα το χρησιμοποιείτε στο τελευταίο ξέβγαλμα μετά το λούσιμο των μαλλιών σας!

Σας παραθέτω και ένα link άκρως σχετικό με την περιποίηση των μαλλιών και το ξύδι…καλή ανάγνωση!

http://magicasland.com/sampouan-telos/2009/02/01/

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.