Get Adobe Flash player

Ροδόνερο (Rose water)

ρόδο όμορφο και μοσχομυροδάτο!!

ρόδο όμορφο και μοσχομυροδάτο!!

Το ροδόνερο είναι αρωματική και στυπτική ουσία η οποία χρησιμοποιείται στα καλλυντικά μίγματα.

Η παρασκευή του γίνεται με απόσταξη νωπών ανθέων τριαντάφυλλου με νερό ή ατμό. Το έλαιο ρόδου (attar of roses) προέρχεται από τα αιθέρια έλαια των ανθέων αυτών, επίσης το ροδόνερο Βεγγάλης είναι άλας τετραιωδοφλουροσκεινης.

Είναι υδατικό (εως 45%) ή ελαιώδες διάλυμα με έντονο άρωμα και γεύση τριαντάφυλλου.

Το ροδόνερο Βεγγάλης έχει ροζ χρώμα και είναι υδατοδιαλυτό.

Χρησιμοποιείται σαν «τονωτικό» για το πρόσωπο αλλά ανευρίσκεται επίσης σε προϊόντα για :

  • τον αρωματισμό προϊόντων για τα μαλλιά και το δέρμα
  • σε λοσιόν κατά των πανάδων και για λεύκανση της επιδερμίδας
  • σε λοσιόν προσώπου για τόνωση (έχει στυπτικές ιδιότητες) συμπληρωματικά μετά τον καθαρισμό του δέρματος με γαλάκτωμα.

Τέλος, το ροδόνερο Βουλγαρίας (Rose otto Bulgaria) είναι αιθέριο έλαιο που παράγεται με απόσταξη φύλλων του φυτού Rosa damascena. Το διάλυμα είναι κιτρινωπής απόχρωσης, με άρωμα κόκκινου τριαντάφυλλου και εξαιρετικά δημοφιλές.

(photo by Christina Kaouni)

Μία απάντηση to “Ροδόνερο (Rose water)”

Πείτε μας την άποψή σας!

Αρχείο
Αύγουστος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούλ   Σεπ »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Επιλογές