Laser αποτρίχωσης (υπέρ και κατά).

0
2652

Laser αποτρίχωσης για το πρόσωπο και το σώμα, μας αφαιρεί ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ την ανεπιθύμητη τριχοφυϊα μέσα σε -συνήθως- λίγες συνεδρίες!

Υπάρχουν δύο ειδών lasers που χρησιμοποιούνται ευρέως για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το διοδικό laser και το laser αλεξανδρίτη.

Πάμε λοιπόν να μάθουμε τις διαφορές τους:

Στο διοδικό laser επιτρέπονται οι φωτότυποι Fitzpatrick από το I μέχρι και το IV ενώ στον αλεξανδρίτη επιτρέπεται η χρήση μόνο από Ι έως III.

Το διοδικό δρα στην ανοιχτόχρωμη αλλά ΚΑΙ στην σκουρόχρωμη τρίχα ενώ ο αλεξανδρίτης δρα ΜΟΝΟ στη σκουρόχρωμη τρίχα (και σε λίγες περιπτώσεις στη λίγο πιο ανοιχτόχρωμη).

Η ενόχληση (πόνος/τσίμπημα ή αίσθημα καύσου) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι λιγότερο αισθητή με το διοδικό laser απ’ότι με το laser αλεξανδρίτη.

Η χρήση του διοδικού laser είναι περισσότερο ασφαλής κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών με έντονη ηλιοφάνεια και σε σχετικά μαυρισμένη επιδερμίδα από τον ήλιο, ενώ η χρήση του αλεξανδρίτη – ενδεχομένως και αναλόγως το μηχάνημα και τις προδιαγραφές του – καλύτερα είναι να χρησιμοποιείται σε μη μαυρισμένη επιδερμίδα και τους μήνες που η ηλιοφάνεια δεν είναι τόσο έντονη…

Η περιοχή προς αποτρίχωση πρέπει να είναι ξυρισμένη μέχρι και 24 ώρες πριν (το περισσότερο) όταν επιλέξουμε το διοδικό ενώ αν επιλέξουμε τον αλεξανδρίτη συνήθως το ξύρισμα γίνεται 1-3 μέρες πριν την εφαρμογή (σε κάποιες περιοχές όπως π.χ πρόσωπο οι τρίχες συνήθως κονταίνονται με ψαλίδι).

Οι τρίχες πέφτουνε σε δύο εβδομάδες περίπου μετά την συνεδρία με διοδικό laser ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίας με αλεξανδρίτη οι τρίχες (συνήθως) πέφτουν και καίγονται κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Όποιον τρόπο και να *επιλέξετε κάντε πρώτα μία εφαρμογή ώστε να δείτε αν έχετε ανεκτικότητα και αν δεν έχετε εντός 24ώρου κάποια αλλεργική αντίδραση να συνεχίσετε!

Σημειώστε όμως και το παρακάτω:

Σε πολύ σκούρα επιδερμίδα ή σε αρκετά μαυρισμένη (IV και σε υπό προϋποθέσεις V) καλό είναι να χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ το laser ND Yang (απορροφά μόνο τη μελανίνη της τρίχας), καθώς και στο πρόσωπο προτιμότερο είναι το διοδικό γιατί έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα.

Καλό “άτριχο” καλοκαίρι( όταν και εφ’οσον το επιτρέψουν οι συνθήκες φέτος ή και του χρόνου)!

*επίσης συμβουλευτείτε πρώτα ιατρό δερματολόγο αν αντιμετωπίζετε δερματολογικό ή αυτοάνοσο νόσημα ή κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.