Λιπαρή επιδερμίδα και ζέστη…

0
1173

Πολύς κόσμος έχει λιπαρή/πολύ λιπαρή αλλά και μεικτή επιδερμίδα όχι μόνο εσείς (ούτε εγώ :-p ).

Το καλοκαίρι και δε στην Ελλάδα που η ζέστη αλλά και η ηλιοφάνεια είναι πιο έντονες και παρατεταμένες (από άλλα μέρη της υφηλίου/λέμε τώρα…), εντείνεται το πρόβλημα της αίσθησης πως η επιδερμίδα μας είναι “βαριά και λαδωμένη”.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Χρησιμοποιείτε λοιπόν λεπτότερης υφής δερμοκαλλυντικά όπως π.χ την κρέμα για την περιοχή των ματιών, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ένα gel/creme gel για τα μάτια ή την πιο πλούσια ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιείτε το χειμώνα μπορείτε να την αλλάξετε με ένα oil free gel το οποίο να περιέχει βεβαίως και SPF για να προφυλάσσετε την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας (ναι, ακόμη και μέσα στην πόλη).

Προτιμάτε το καλοκαίρι λεπτής σύνθεσης καλλυντικά για το make up, όχι πολύ λιπαρά ή βαριά και να έχουν την ένδειξη oil free, water resistant ή/και waterproof μιας και πολλές φορές ο ιδρώτας κάνει το μολύβι ματιών/μάσκαρα να λιώνουν και να τρέχουν… και σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιείτε κρεμώδες συνθέσεις όπως creme blush διότι με τη ζέστη και τον ιδρώτα θα λιώσει τόσο εύκολα και γρήγορα που θα δημιουργηθεί μουτζούρα… 🙁

Tips: χρησιμοποιείστε primer σε όλο το πρόσωπο ή/και στην περιοχή των άνω βλεφάρων αν έχετε πρόβλημα λιπαρότητας και εκεί. 😉 Μην ξεχνάτε τα απορροφητικά χαρτάκια μίας χρήσης και την πούδρα σας! 😀

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.