Ραδιοσυχνότητες (Radio frequency/ RF)

0
1113
electroporation

Οι ραδιοσυχνότητες (needle free mesotherapy) έχουν αντικαταστήσει τα τελευταία έτη την κλασσική μεσοθεραπεία/mesotherapy (ενέσιμη). Οι ραδιοσυχνότητες λοιπόν βοηθούν τα ενεργά συστατικά να διεισδύσουν στο δέρμα όπως άλλωστε και τα derma rollers (άλλο άρθρο για αυτά θα να αναρτηθεί). Επίσης μπορεί να αυξηθεί η θερμοκρασία της επιδερμίδας κατά 5 με 7 βαθμούς °C άρα και η διαπερατότητα της επιδερμίδας (στα όποια προϊόντα). Μέσω της παραπάνω ιδιότητας/διαδικασίας λοιπόν ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και έτσι επέρχεται η σύσφιξη! 😛

Είναι λοιπόν συσκευή που εκπέμπει παλμούς τέτοιους όπου ενεργοποιούν ή μάλλον ανοίγουν κανάλια διείσδυσης και πόρους στο κυτταρικό επίπεδο, επιτρέποντας έτσι στα προϊόντα να διεισδύσουν στο δέρμα και στα κύτταρα (electroporation). Βάσει της συγκεκριμένης διαδικασίας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλων των συνθέσεων προϊόντα όπως: ιονίζοντα&μη, λιπαρά, υδατοδιαλυτά κλπ.

Από την λήξη της όλης διαδικασίας, μετά από περίπου 24 με 48 ώρες, το όποιο προϊόν συνεχίζει να διαχέεται στο χόριο (δια μέσου των αιμοφόρων αγγείων).

Σημειώστε πως η επιδερμίδα δεν “κινδυνεύει” και δεν “διαφοροποιείται” μορφολογικά, επίσης στην όλη διαδικασία το μόνο αίσθημα που νιώθεις είναι ελαφριά θερμότητα, ούτε αίσθηση ηλεκτρικού shock ούτε δυσφορία από τσίμπημα.

 

Μέρη του άρθρου προέρχονται από το: Μέθοδοι Μεσοθεραπείας και πως να τις εκμεταλλευτείτε του Δημήτρη Μησουρά για τον κατάλογο Esthete Hellas,τεύχος 24, www.mybeautynet.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.