Λέμφος

0
1640
λέμφος και μέρος του λεμφικού συστήματος

Η λέμφος είναι υγρό το οποίο υπάρχει μέσα στον οργανισμό μας. Για να δούμε με λίγα λόγια τι ακριβώς είναι…

Όλα τα κύτταρα λοιπόν που έχουμε και μας συνθέτουν, περιβάλλονται από υγρό. Το υγρό αυτό είναι των ιστών (οργάνων) και προέρχεται κυρίως από τα αιμοφόρα αγγεία, είναι βασικό συστατικό για τη ζωή και τη λειτουργία των κυττάρων διότι μέσω αυτού αντλούν θρεπτικές ουσίες αλλά και ανταλλάσσουν ύλη (θρεπτικά προϊόντα). όταν λοιπόν το υγρό αυτό εισχωρεί εντός των λεμφαγγείων αποτελεί τη λέμφο.

Η λέμφος είναι ένα υποκίτρινο υγρό, το οποίο δια των λεμφοφόρων τριχοειδών και των λεμφαγγείων, φέρεται από τους ιστούς προς τις μεγάλες φλέβες του τραχήλου (στήθος) και εισέρχεται τελικά στην κυκλοφορία του αίματος.

Αποτελείται, όπως και το αίμα, από υγρό μέρος που καλείται πλάσμα και από ελεύθερα κύτταρα. Το πλάσμα της λέμφου έχει περίπου την ίδια σύσταση με το πλάσμα του αίματος. Τέλος, τα ελεύθερα κύτταρα αποτελούνται αποκλειστικά από λεμφοκύτταρα.

 

Βιβλιογραφική πηγή: Η Αισθητική Επιστήμη στη δεκαετία του 2000. Dr. Ευαγγελία Ε. Πρωτόπαπα. Σειρά: Σύχρονη Δερματοθεραπευτική Αισθητική. Εκδόσεις Παπαζήση. Αθήνα 2001. σελ. 127. ISBN: 960-02-1517-0

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.