Δενδρολίβανο

0
896

απολαύστε το και ανθισμένο...το δικό μου δυστυχώς ξεράθηκε.... 🙁

Δενδρολίβανο ή Rosmarinus Officinalis. (Rosemary)

Σε πολλά καλλυντικοτεχνικά προϊόντα βλέπω πως περιέχεται πολύ συχνά και το αγαπητό δενδρολίβανο! Μου αρέσει πολύ! Το χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια στη μαγειρική μου (και το αγάπησα από τη μαγειρική της μητέρας μου…). Να δούμε όμως μερικά πραγματάκια για αυτό το πολύ όμορφο δώρο της φύσης, και σε τι μας χρησιμεύει; 🙂

Το δενδρολίβανο λοιπόν έχει τονωτικές και διεγερτικές ιδιότητες στον οργανισμό μας! Ανεβάζει τη διάθεση και δίνει ενέργεια. έχει θερμαντική ιδιότητα αλλά είναι ξηρό με δριμεία γεύση και πικρή…παρόλα αυτά το χρησιμοποιούμε αρκετά στη μαγειρική!

Ιδανικό λοιπόν για την σωματική εξάντληση και την αδυναμία. Πολύ καλό για την κατάθλιψη. Η πέψη μπορεί να βοηθηθεί αρκετά με τη χρήση του δενδρολίβανου αλλά και σε περιπτώσεις κρυώματος ή ¨πιασιμάτων¨ όπως σε θλάσεις μυών – είναι ιδανικό με πολύ καλά αποτελέσματα!

Αν υποφέρετε από πονοκεφάλους μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε θερμά επιθέματα για αν απαλλαχτείτε από αυτόν…

Τέλος, το αιθέριο έλαιο το βρίσκουμε πολύ συχνά σε πλήθος καλλυντικών παρασκευασμάτων! Ιδανικό για εντριβή (πάντα με κάποιο έλαιο – βάση) για ρευματικούς πόνους αλλά και για εξαίσιο τονωτικό του τριχωτού της κεφαλής! 😉

Καλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά 😀

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.