Ευκάλυπτος (eucalyptus)

0
1064

Ευκάλυπτος λοιπόν…ένα υπέροχο δέντρο με φοβερό ανάστημα και ομορφιά που σε γαληνεύει…(κάπως έτσι νιώθω όταν βλέπω ευκαλύπτους).

Το αγαπάμε πολύ διότι εκτός από την ομορφιά και τον ίσκιο του, μας διώχνει όλα τα ανεπιθύμητα έντομα…(ιδίως το καλοκαίρι) 😉

Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου έχει φοβερά θεραπευτικές ιδιότητες. Ας μάθουμε λοιπόν λίγα πράγματα για αυτόν!

O Εucalyptus globulus είναι δέντρο που αρχικά καλλιεργήθηκε στην Αυστραλία. Υπάρχει και άλλο ένα συγγενές είδος ο Eucalyptus myrtaceae και από τα δύο είδη εξάγονται τα : ευκαλυπτόλη, κινεόλη (έλαιο ευκαλύπτου) το οποίο περιέχει ταννίνη, ρητίνη και από 1% εως και 3% πτητικό έλαιο.

Το έλαιο ευκαλύπτου (και δε μιλάω για τις ιδιότητες του αιθέριου ελαίου για το οποίο έχω γράψει σε πιο παλιό άρθρο) χρησιμοποιείται στην παρασκευή καλλυντικών όπως : σαν αρωματική ουσία σε οδοντόπαστες αλλά και σε στοματοπλύματα. Χρησιμοποιείται επίσης με αρωματική χρήση για τα αποτριχωτικά προϊόντα. Σπανίως δε χρησιμοποιείται δε σε στυπτικές λοσιόν (μιας και έχει στυπτική χρήση).

Το έλαιο του ευκαλύπτου είναι αλλεργιογόνο και δεν ανευρίσκεται σε υποαλλεργικά προϊόντα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.