Αισθητική και διαφήμιση

0
1247
miaou? 😉

Λίγα λόγια για τη διαφήμιση στο χώρο της αισθητικής.

Διαφήμιση είναι η μαζική επικοινωνία (στην οποία περιέχεται το στοιχείο της πληρωμής ή της ανταλλαγής) με σκοπό την μετάδοση πληροφοριών και τη δημιουργία θετικής ή μάλλον ευνοϊκής γνώμης στους καταναλωτές / πελάτες για την διαφημιζόμενη επιχείρηση ή για το προς πώληση προϊόν.

Βεβαίως από την άλλη πλευρά αν δεν υπάρξει πληρωμή αλλά απλά “κοινοποίηση” αυτού που καλείται επιχείρηση ή προϊόν…τότε μάλλον βαίνουμε προς μία άλλη μορφή…τη δημοσιότητα. Εμμέσως λοιπόν μπορείς να διαφημιστείς μέσω της δημοσιότητας…κατά μία έννοια.

Σκοπός της διαφήμισης είναι λοιπόν να προσελκύσει, διατηρήσει αλλά και να αυξήσει την πελατεία μίας επιχείρησης. Αν δε συμβεί αυτό τότε η διαφήμιση μετατρέπεται σε επιζήμια τόσο για το προϊόν όσο και για την επιχείρηση…Προσθέτουν στην όλη διαφημιστική διαδικασία οι δημόσιες σχέσεις, άμεσο marketing, οι μέθοδοι προώθησης πωλήσεων και βεβαίως η προσωπική πώληση.

  • Η προβολή του προϊόντος
  • Η επιλεκτική ζήτηση (πρωταρχικά)
  • Μέσω της διαφήμισης “εξουδετέρωση” κάποιας ανταγωνιστικής επιχείρησης και
  • Αύξηση της χρήσεως του προϊόντος

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο κάποια από τις χρήσης της διαφήμισης και όχι μόνο για τον τομέα της αισθητικής….

Στην αισθητική λοιπόν η σωστή προώθηση προϊόντων είναι μεγάλη υπόθεση μιας και ένα μεγάλο μέρος του εμπορίου βασίζεται σε αυτό… Βλέπετε ακόμα και τα πολύ μεγάλα ινστιτούτα αισθητικής προσώπου  – σώματος αλλά και spa εκτός από τα “απαγορευτικά” πακέτα που προσπαθούν να μας προωθήσουν με συνήθως πολύ βίαιους τρόπους, προσπαθούν να μας προωθήσουν και κάποια προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, η σωστή επιλογή καλλυντικού πρέπει να γίνεται ύστερα από ενημέρωση και έρευνα αλλά κυρίως ύστερα από τη συμβουλή κάποιου ειδικού τον οποίο να εμπιστεύεστε… Το ακριβό προϊόν δεν είναι πάντοτε το καλύτερο. 😉

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.