Διατηρήστε το αρωμά σας

0
844

Καλώς ή κακώς όλα τα αρώματα αλλοιώνονται. Η αλλοίωση επέρχεται από τον αέρα, τη ζέστη, τον ήλιο και την υγρασία.

Ιδανικό μέρος φύλαξης του αρώματος σας είναι αυτό όπου είναι στεγνό,δροσερό και σκοτεινό (π.χ ντουλάπι,ντουλάπα κλπ.), επίσης μην ξεχνάτε να κλείνετε καλά το πώμα του μπουκαλιού.

Όταν το άρωμα έχει αλλοιωθεί αλλάζει τελείως χαρακτήρα… συνήθως το χρώμα του σκουραίνει (κυρίως στα perfume, extract de perfume, eau de perfume etc). Στα προαναφερθέντα ο χρόνος χρήσης μειώνεται εν αντιθέσει με τα eau de toilette, eau de cologne etc. τα οποία περιέχουν μικρότερο ποσοστό αρωματικού έλαιου (οπότε ταγγίζουν-οξειδώνονται πιο αργά).

Μη χρησιμοποιείτε το άρωμα σας εκτός της συσκευασίας του, δηλαδή μην το “μεταγγίζετε” σε πλαστική ή άλλη (ακόμα και γυάλινη) ακάθαρτη συσκευασία. Όταν έρθει σε επαφή με το πλαστικό δημιουργεί χημική αντίδραση όταν δε αποθηκευτεί σε γυάλινη συσκευασία μη καθαρή πάλι αλλοιώνεται…Τέλος, αν θέλετε να τοποθετήσετε τη μυρωδιά σας (;-)) σε κάποιο γυάλινο vaporisateur, πρώτα θα πρέπει να το καθαρίσετε ως εξής : πλύντε το με ζεστό σαπουνόνερο και μετά για ένα βράδυ αφήστε το με ένα μέρος νερό και ένα μέρος αλκοόλη (καθαρό λευκό οινόπνευμα 70-90 βαθμών), το πρωί ξεπλύντε το με καθαρό νερό και αφήστε το να στεγνώσει πριν το χρησιμοποιήσετε!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.