Πως καθαρίζουμε τα πινέλα;

0
868
(photo by petitshoo)
(photo by petitshoo)

Πρέπει να κρατάμε καθαρά τα πινέλα μας!

Μην το ξεχνάτε αυτό, δεν έχει να κάνει μόνο για λόγους υγιεινής (δικούς μας αλλά και των υπολοίπων όπου και τα χρησιμοποιούμε) αλλά και για λόγους εμφάνισης (ιδίως όταν ασχολείστε επαγγελματικά ή ημι-επαγγελματικά).

Καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε βραστό ή πολύ ζεστό νερό για τον καθαρισμό τους! Βεβαίως ο προσεκτικός καθαρισμός τους θα τα κάνουν να έχουν τη λάμψη τους όπως  ήταν τη μέρα που τα αγοράσατε!

Χρησιμοποιήστε καθαριστικά ειδικά για το πλύσιμο και την απολύμανση των πινέλων στη μορφή όπου σας εξυπηρετεί. Πολύ πρακτικό το καθαριστικό σε μορφή spray (ιδίως σε περιπτώσεις όπου βρισκόμαστε σε γυρίσματα και ο χρόνος εκεί δεν αρκεί…).

Σε περιπτώσεις όπου χρειάζεστε κάτι πιο “δραστικό” για τον καθαρισμό τους, μπορείτε να επιλέξετε και σπιτικό (η βιομηχανοποιημένο) λευκό αλλά και πράσινο σαπούνι. Καθαρίζει απαλά και βαθιά αφήνοντας τα πινέλα σας αλλά και τα pon-pon καθαρά ελαχιστοποιώντας τυχόν δερματικές αλλεργίες που μπορεί να προκληθούν από άλλα καθαριστικά. Ιδανικό για πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες! 🙂

Αφού λοιπόν τα καθαρίσετε μπορείτε να τα τοποθετήσετε οριζοντίως σε κάποια βάση η θερμαντικό σώμα με μία καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας από κάτω! Αν πάλι τα πινέλα σας είναι από sponge, μπορείτε να τα τοποθετήσετε κάθετα μέσα σε ένα δοχείο (ή ότι άλλο) και να τα αφήσετε να στεγνώσουν!

Προσεκτική χρήση επιβάλλεται, αποφεύγετε έτσι το μάδημα και την κακή φόρμα τους!

Μην ξεχνάτε πως καθαρά πινέλα, pon-pons και σφουγγαράκια σημαίνουν καθαρό δέρμα και προϊόντα! 🙂

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.