Δε λέμε “όχι” στο νερό αλλά…

4
922
 νερό...με μέτρο και αυτό... :-P (photo by Shutterhack)
νερό...με μέτρο και αυτό... 😛 (photo by Shutterhack)

Αυτά τα πολυπόθητα 8 ποτήρια με νερό ημερησίως που μας λένε να καταναλώνουμε είτε τα sites περί σωστής διατροφής και ομορφιάς ή τα περιοδικά μόδας και ομορφιάς…που δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών συμβουλεύεται (και μετά πέφτει σε κατάθλιψη τόσο από αυτά που διαβάζει αλλά και άλλο τόσο από την εμφάνιση των μοντέλων που βλέπει σε κάθε σελίδα…), είναι δυνατόν να τα καταναλώσεις μέσα σε ένα σίγουρα λογικό 12ώρο που θα είσαι “online”?

Δεν ξέρω κατά πόσο κάποιες (και κάποιοι) το κατορθώνουν…Πάντως να γνωρίζετε πως μέσα στα 8 ποτήρια νερό ανά 24ώρο που “πρέπει” να καταναλώνει ο οργανισμός μας σίγουρα περιέχονται το πρωινό ρόφημα (καφές, τσάι, γάλα ή ότι άλλο εσείς συνηθίζετε) και ότι καταναλώνετε μέσα στο υπόλοιπο της ημέρας.

Σίγουρα το νερό είναι στοιχείο βασικότατο για να μπορούμε να κρατηθούμε στη ζωή αλλά και να είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση! Αν δεν μπορείτε να καταναλώσετε την παραπάνω ποσότητα, μην νιώθετε άσχημα (μιας και ο οργανισμός μας αναπληρώνει την ημερήσια ανάγκη του και από τα υπόλοιπα ροφήματα που του προσφέρετε)! Εξάλλου μην ξεχνάτε πως κάθε οργανισμός έχει και τις δικές του ανάγκες τόσο σε υγρά όσο και σε στερεά… 😉

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απλά καλό είναι να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο. Π.χ. υπήρχε μεγάλο διάστημα που δεν έπινα καθόλου “καθαρό” νερό κατά τη διάρκεια της μέρας, έπινα όμως πολλά αναψυκτικά, με ότι αρνητικό αποτέλεσμα είχε αυτό.
    Ο οργανισμός έπαιρνε την ποσότητα νερού που χρειάζονταν, μαζί όμως με 1002 άλλα περιττά πράγματα (ζάχαρη κ.λ.π.)

  2. Πολύ σωστό αυτό που είπε ο Γιάννης, το ίδιο έκανα κι εγώ και τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να το ισορροπήσω.

  3. Η κατανάλωση αναψυκτικών και κυριώς αυτών που περιέχουν αν ανθρακικό αλλά και ζάχαρη, είναι ότι χειρότερο για τον οργανισμό μας! Σίγουρα το να μην καταναλώνεις καθόλου νερό και να το “καλύπτεις” απο τα υπόλοιπα υγρά που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια του 24ώρου είναι ότι χειρότερο…Αναψυκτικά με μέτρο λοιπόν (και αν γίνεται χωρίς ζάχαρη) 🙂

  4. Ναι, όσο γίνεται να περιορίσεις την καταναλωσή τους…καλό στον οργανισμό σου θα κάνεις 😛

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.