Καλαμίνη Calamine

0
176
Εξαιρετικά ευεργετική η δράση της στην επιδερμίδα :-P (photo by djeo)
Εξαιρετικά ευεργετική η δράση της στην επιδερμίδα 😛 (photo by djeo)

Προχθές, μιας και είχα όρεξη…είπα να χρησιμοποιήσω σε μάσκα σκόνη καλαμίνης που είχα!

Πήρα λοιπόν λίγη ποσότητα καλαμίνης σε σκόνη και έφτιαξα ένα μείγμα με λοσίον αζουλενίου. Η αλήθεια είναι πως παρασκευάστηκε μία πολύ ωραία μάσκα η οποία βοήθησε την επιδερμίδα μου να απαλλαγεί απ;o τον ερεθισμό και την κοκκινίλα που αφήνει συνήθως η αποτρίχωση. Ο χρόνος αναμονής από 20 – 30 λεπτά και το αποτέλεσμα άκρως ικανοποιητικό! 🙂

Λίγα λόγια όμως για την ουσία αυτή όπου και τη βρίσκουμε σε πληθώρα καλλυντικών παρασκευασμάτων….

Η καλαμίνη είναι ουσία ευρύτατα διαδεδομένη κυρίως στο εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο).

Δρα ως προστατευτική του δέρματος και με μαλακτική ιδιότητα, με αντιφλεγμονώδη δράση και ήπια στυπτική δράση. Έχει ισχυρές καταπραϋντικές ιδιότητες σε ξηρό και ατοπικό δέρμα, μικρο ερεθισμούς και εγκαύματα (π.χ ηλιακά εγκαύματα). 😉

Προτιμάται η χρήση της σε μορφή υδρόφιλης κρέμας ή λοσιόν αλλά και σε μορφή σκόνης διαλυμένης σε λοσιόν για τη χρήση της ως μάσκα!

Ανεπιθύμητες ενέργειες δεν υπάρχουν παρά μόνο από τη φαινόλη όπου και μπορεί να ανεβρεθεί.

Βιβλιογραφική πηγή : Ελληνική Επιθεώρηση Δερματολογίας Αφροδισιολογίας –  κεφάλαιο «Τοπική αγωγή στη δερματολογία», Η.Κατσουράνης, Ν. Ζακοπούλου, Β’ Δερματολογική κλινική – Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων «Α.Συγγρός» Αθήνα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.