Δάφνη για γερά μαλλιά!

9
3284

Μετά το καλοκαίρι, τα μαλλιά μου ήταν λίγο σε ψιλό – αθλία κατάσταση…

Ξηρά, εύθραυστα και στα σημεία όπου είχα κάνει ντεκαπάζ προ 8μήνου η κατάσταση ακόμα χειρότερη…. 🙁

Μιας και ένα από τα φυτικά έλαια που έχω για τις θεραπείες μου είναι και το δαφνέλαιο*, είπα να το χρησιμοποιήσω (τελευταία φορά που το έκανα ήταν προ 2 ετών…).

Το δαφνέλαιο βοηθάει πολύ στην ενδυνάμωση του τριχωτού της κεφαλής. Βοηθάει στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας. Ενυδατώνει την τρίχα χωρίς να τη λιπαίνει υπερβολικά. Αφήνει τα μαλλιά στιλπνά και δυνατά!

φύλλα δάφνης...όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και στα μαλλιά μας!
φύλλα δάφνης...όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και στα μαλλιά μας!

Πως χρησιμοποιείται;

Λοιπόν, σε άλουστα μαλλιά βάζετε το έλαιο τόσο στο τριχωτό της κεφαλής όσο και στις άκρες των μαλλιών. Κάνετε μάλαξη (ιδίως στις ρίζες των μαλλιών) για λίγα λεπτά και χτενίζετε. Μπορείτε να αφήσετε το δαφνέλαιο όσο θέλετε (ή ακόμα να κοιμηθείτε και με αυτό), από 30 λεπτά μέχρι και 10 – 12 ώρες…

Λούζεστε ως συνήθως.

Αν αγαπήσετε τα μαλλιά σας, θα σας το ανταποδώσουν!!!! 😉

*  Ονομασία : Laurus Nobilus

Μπορείτε να τη βρείτε και ως : Laurel, “Bay”

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μμ ενδιαφέρον ! μιας και προσπαθώ να αφήσω πάλι μαλλιά !!! Μια ερώτηση μόνο ! Είναι πολύ λιπαρό ; θα μου πεις έλεος αφου είναι έλαιο αλλά θα ήθελα να ξέρω η αίσθηση είναι πολύ μπλιάχ ;

  2. Το δαφνέλαιο, αγαπητέ Ηλία είναι ιδανικό για την ενδυνάμωση των μαλλιών!
    Σίγουρα από τη στιγμή που είναι έλαιο είναι λιπαρό αλλά όχι τόσο όσο άλλα έλαια…Μπορείς όταν το χρησιμοποιείς να τυλίγεις τα μαλλιά σου με μία μπαντάνα (όπου θα την έχεις μόνο για αυτή τη χρήση). Επίσης μπορείς να βάζεις πάνω από τη μαξιλαροθήκη σου μία πετσέτα.
    Προσοχή μόνο διότι το έλαιο αυτό έχει ελαφριά απόχρωση του πράσινου και μπορεί να βάψει οτιδήποτε σε ανοιχτόχρωμο ύφασμα (αλλά και να αφήσει στάμπα όπως όλα τα έλαια).

  3. Σε περίπτωση έντονης τριχόπτωσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις αιθέριο έλαιο δάφνης το οποίο μπορείς να προμηθευτείς από κάποιο κατάστημα βιολογικών προϊόντων.
    Πρόσθεσε 3 – 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου δάφνης στη συνολική ποσότητα σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσεις ανά λούσιμο.Το μείγμα δε φυλάσσεται. Μπορείς να το εφαρμόσεις σαν θεραπεία 1 με 2 φορές την εβδομάδα (και συνδυαστικά με το δαφνέλαιο για καλύτερα αποτελέσματα)!

  4. kapou diavaca oti t ckourainei kiolac..
    icxuei…exw fucika 3an8a mallia k den 8 h8ela n m cumveu kati tetoio…

  5. Αυτή την πληροφορία δεν τη γνωρίζω… Υπάρχει πάντως πιθανότητα η χρωστικές της δάφνης κατά ένα μικρό ποσοστό να επιχρωματίζουν την τρίχα όπως συμβαίνει και με το χαμομήλι…

  6. Εκτος απο την δαφνη κανη και το δεντρολιβανο????

  7. Το δενδρολίβανο βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση της περιοχής του τριχωτού της κεφαλής, εν μέρει βοηθά στην ανάπτυξη της τρίχας αλλά δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα με τη δάφνη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.