Βιταμίνη Α

0
1526

Η βιταμίνη Α θεωρείται και ως η βιταμίνη της ομορφιάς!

2001_01_3---Letter-A_webΒοηθάει το δέρμα να παραμείνει όμορφο και νεανικό! Εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στην επιδερμίδα βοηθάει πολύ στην όραση και στην “καθαρότητα” των οφθαλμών. Η έλλειψη της χαρακτηρίζεται από θαμπή και ξηρή επιδερμίδα αλλά και επίμονη ξηροδερμία (στο τριχωτό της κεφαλής). Οι οφθαλμοί παρουσιάζουν συμπτώματα όπως κάψιμο και φαγούρα ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας η όραση παραμένει φτωχή ενώ παρουσιάζεται ευαισθησία στο φως (ηλιακό και μη). Επίσης δεν υπάρχει οργανική αντίσταση σε ασθένειες.

Η βιταμίνη Α ανευρίσκεται σε τροφές όπως: συκώτι, σπανάκι, μπρόκολο,λαχανάκια Βρυξελλών,κοτόπουλο,πράσινο μέρος των παντζαριών, πεπόνι,κολοκύθια κ.α

Ο οργανισμός μας μπορεί να παράγει τη βιταμίνη Α μέσω της καροτίνης η οποία βρίσκεται στα καρότα*,τις γλυκοπατάτες, τα βερίκοκα καθώς και στον κρόκο του αυγού και το συκώτι.

Έτσι αν θέλετε να αποκτήσετε τα πλεονεκτήματα που προσδίδει η βιταμίνη στο οργανισμό “φυσικά”, μπορείτε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με κάτι από τα παραπάνω, έτσι ώστε να δώσετε στον οργανισμό σας φυσική ομορφιά και υγεία!

*τα καρότα καλύτερα είναι να καταναλώνονται στον ατμό, βραστά ή ψητά μιας και η καροτίνη δεν απορροφάται τόσο εύκολα όταν είναι ωμά.

(Μέρη του άρθρου είναι από το βιβλίο: Φυσικές Βιταμίνες, Toby Hembel, εκδόσεις Erian).

(Φωτογραφία: FreeFoto.com)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.