Παρακολούθηση των εξελίξεων μέσα απο το επαγγελμά μας

3
1345

70222395_113baea800Ο τομέας της αισθητικής εξελίσσεται γοργά, ιδίως τα τελευταία χρόνια. Με ποικίλους τρόπους μπορούμε να πληροφορηθούμε για τις νέες εξελίξεις στο επάγγελμά μας, να γνωρίσουμε νέα προϊόντα και τεχνικές αλλά και να βελτιώσουμε τη διαδικασία παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες μας.

Δε νοείται σωστός επαγγελματίας αυτός που δεν προχωράει μέσα από τις εξελίξεις. Ο σύγχρονος αισθητικός πρέπει να υιοθετεί νέες πρωτοποριακές θέσεις και αντιλήψεις ώστε να διακριθεί.

Οι γνώσεις που λαμβάνουμε από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπου έχουμε παρακολουθήσει για κάποια χρόνια μας βοηθούν στο να κατανοήσουμε βασικές αρχές της αισθητικής τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, αλλά το δυσκολότερο κομμάτι έρχεται όταν αρχίζουμε να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κομμάτι της παροχής υπηρεσιών σε κάθε άνθρωπο που έρχεται εμπιστευόμενος μας.

Γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας όπως Αγγλικά και Γαλλικά, γνώση χειρισμού υπολογιστή και ενημέρωση μέσω διαδικτύου από έγκυρες πηγές, συμμετοχή σε συνέδρια, σεμινάρια και εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και συνδρομές σε επαγγελματικά έντυπα και περιοδικά συμβάλλουν σημαντικά στην βελτιστοποίηση των γνώσεών μας.

Εσείς, τι από όλα αυτά κάνετε; Θα ήθελα να μάθω και τις δικές σας απόψεις, καθώς το θέμα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους επαγγελματικούς τομείς.

(Photo by Olivander)

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σίγουρα αυτό το θέμα αφορά και άλλους τομείς. Είναι πολύ σημαντικό το να εκπαιδεύεσαι διαρκώς και να ενημερώνεσαι για ότι αφορά τον κλάδο σου, έτσι γίνεσαι καλύτερος επαγγελματίας. Το θέμα είναι όμως να μην αποκτάς στείρα γνώση μόνο και μόνο για να έχεις τα χαρτιά των σεμιναρίων και τους τίτλους, αλλά να έχεις την ικανότητα να αξιοποιείς ότι νέο μαθαίνεις.
    Εγώ έχω την τύχη να ασχολούμαι επαγγελματικά με το χόμπι μου. Αυτό πρακτικά μου δίνει ένα πλεονέκτημα, αφού ως χομπίστας κυνηγάω διαρκώς τις τελευταίες εξελίξεις με ευχαρίστηση και μπορώ να τις αξιοποιώ. Είναι σημαντικό το να σου αρέσει πραγματικά η δουλειά που κάνεις.
    Τώρα, τα μέσα για την ενημέρωση και την εκπαίδευση είναι πολλά. Από σεμινάρια και webminars, αγορά βιβλίων, παρακολούθηση του σχετικού τύπου αλλά και των site/blogs (το Google Reader να είναι καλά :-p ), μέχρι συναντήσεις με άλλους επαγγελματίες του είδους, σε εκθέσεις και διάφορα άλλα event, ή ακόμα και σε φιλικό επίπεδο. Πολλές φορές τυχαίνει να κάθομαι με φίλους και να συζητάμε για εξελίξεις στο χώρο.
    Μεγάλο θέμα άνοιξες…

  2. ναι, σίγουρα είναι και έτσι. Πρέπει να εκμεταλεύεσαι τις γνώσεις που αποκομίζεις όχι μόνο θεωριτικά αλλά και πρακτικά. Όλα δουλειά θέλουν και επιμονή, σε ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες αλλά και για το ενδιαφέρον σου…καλή συνέχεια!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.