Simoun vanilla/cherry&green apple!

0
1160
Όποιο και να επιλέξετε, σίγουρα δε θα σας απογοητεύσει!!! 😉

Οι “παραδοσιακοί τρόποι αποτρίχωσης” ήδη από τις αρχές του 2000 άρχισαν να αλλάζουν! 😉

Στην αρχή το κλασσικό κερί αποτρίχωσης μπήκε σε ρολέττα, πήρε χρώμα και άρωμα αλλά το κυριότερο είναι πως εμπλουτίστηκε με συστατικά τέτοια ώστε να γίνεται η αποτρίχωση ακόμη πιο “φιλική” για το δέρμα και κατ’επέκταση για τον οργανισμό μας…

Ακολούθησε η αλλαγή αυτή και σε ένα πολύ αγαπημένο φυσικό&φυτικό προϊόν, τη χαλάουα, δηλαδή το μείγμα εκείνο που παρασκευάζεται από λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και λεμόνι.

Αρχικά ήταν σαν ένα κομμάτι πλαστελίνης με γλυκιά γεύση (αν το δοκίμαζες) και μυρωδιά, με έντονες ξανθές ανταύγειες (από τις χρωστικές του λεμονιού). Χρόνια πολλά τη χρησιμοποιούσαν στον Αραβικό κόσμο (και σε όλη την Ασιατική ήπειρο) μιας και προερχόταν από τον πολιτισμό των αρχαίων Αιγυπτίων…

Η χαλάουα λοιπόν εκτός από την “παραδοσιακή” μορφή κυκλοφορεί εδώ και κάποια έτη από την εταιρεία Simoun σε πιο πρακτική συσκευασία (δεν κουράζει τον αντίχειρα/ μιας και δε χρειάζεται μάλαξη και άπλωμα), σε ρολέτα. Χρησιμοποιείται ακριβώς όπως το κερί στην αντίστοιχη συσκευασία (δηλαδή θερμαίνεται σε ειδική κεριέρα και χρησιμοποιείται μαζί με το χαρτί αποτρίχωσης).

Χρόνια χρησιμοποιώ τη χαλάουα Simoun τόσο σε μένα αλλά ακόμη περισσότερο σε αλλεργικά άτομα (ελαχιστοποιεί πάρα πολύ την εμφάνιση κοκκινίλας/αλλεργίας στην επιδερμίδα), εύκολη στην όλη διαδικασία μιας και τα υπολείμματα αφαιρούνται μόνο με καθαρό νερό ή με μία νωπή πετσέτα και η επιδερμίδα γίνεται εξαιρετικά απαλή… 😉

  • Τώρα τελευταία όμως τη χρησιμοποιώ και στις τρεις καινούργιες συνθέσεις της με άρωμα βανίλιας (το λάτρεψα) αλλά και στο δροσερό πράσινο μήλο και λαχταριστό κερασάκι! 😀

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.