Get Adobe Flash player

Oil of Clove-κοινώς γαριφαλέλαιο

λίγες πληροφορίες για το εξαγόμενο έλαιο απο αυτό το όμορφο άνθος...που αυτές τις μέρες ¨στολίζει¨το Ε.Μ.Π...(Photo by Melody)

λίγες πληροφορίες για το εξαγόμενο έλαιο απο αυτό το όμορφο άνθος...που αυτές τις μέρες ¨στολίζει¨το Ε.Μ.Π...(Photo by Melody)

Tο έλαιο προερχόμενο από το καλλωπιστικό (για εμάς) άνθος της γαριφαλιάς χρησιμοποιείται τόσο στην κλασσική ιατρική (κυρίως στην οδοντιατρική), στην ομοιοπαθητική αλλά και στην αρωματοθεραπεία.

Το γαρίφαλο περιέχει μία ουσία που ονομάζεται eugenol. Η δράση της ουσίας αυτής είναι αναλγητική και αντισηπτική.

Υπάρχουν τρεις τύποι ελαίου :

  1. το έλαιο προερχόμενο από το άνθος με περιεκτικότητα: 60-90% eugenol & eugenyl acetate, caryophyllene etc.
  2. έλαιο προερχόμενο από τα φύλα με περιεκτικότητα: 82-88% eugenol
  3. και τέλος το έλαιο από το κοτσάνι με περιεκτικότητα: 90-95% eugenol

Το αιθέριο έλαιο – essential oil of clove – χρησιμοποιείται πολύ στην αρωματοθεραπεία. Κυρίως σε περιπτώσεις βρογχίτιδας, κρυώματος (συναχιού), μικροεκδορές από τραυματισμούς αλλά και σε περιπτώσεις τοπικού πάχους, κυτταρίτιδας και αδυνατίσματος μιας και έχει θερμαντικές ιδιότητες και βοηθάει πολύ στον περιορισμό τους! 😉

Η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Ευρέως χρησιμοποιείται και στην παρασκευή αρωμάτων και αρωματικών δερμoκαλλυντικών.

Ιδανικό για τη θεραπεία της ακμής μιας και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες αλλά και αντικνησμικό όταν μας τσιμπάνε τα κουνούπια… 😛

Κύριες χώρες παραγωγής του oil of clove είναι η Μαγαδασκάρη και η Ινδονησία.

Πείτε μας την άποψή σας!

Αρχείο
Νοέμβριος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ   Δεκ »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Επιλογές