Αρχική Blog Σελίδα 111

Κηρός καντελίλλα (Candelilla wax/Cera candelilla)

1
φωτό του φυτού απ'όπου προέρχεται το cera candelilla 😉 (photo by flickr&Tracy27)

Κηρός καντελίλλα ή Candelilla wax από την οικογένεια φυτών Euphorbia-ceae (Pedilanthus pavovis) που φύονται στο Μεξικό. 🙂

Το είδος του κηρού αυτού είναι (εκτός από φυτικός), σκληρός περιέχει υδρογονάνθρακες δηλαδή εντριακοντάνη και χρησιμοποιείται ως μαλακτικός και πλαστικοποιητικός παράγοντας έγχρωμων μιγμάτων καλλυντικών. Προσδίδει δηλαδή όγκο, ως παράγοντας σχηματισμού στοιβάδας, π.χ: κραγιόν για τα χείλη 11%, μολύβια για τα φρύδια 6%, ρουζ για τις παρειές 5%, σκιές για τα μάτια 4% κ.α

Σαν ουσία είναι ξηρή και σκληρή η οποία εύκολα κονιοποιείται και είναι αδιάλυτη στο νερό αλλά λίγο διαλυτή στη αλκοόλη ή τα έλαια. Το χρώμα της είναι καστανοκίτρινο.

Ο κηρός καντελίλλα συνδυάζεται με τον κηρό καρναούμπα (Carnauba wax/Cera carnauba) για τη βελτίωση του βαθμού σκληρότητας του τελικού προϊόντος έχει όμως χαμηλότερο σημείο τήξης από τον κηρό καρναούμπα.

Βιβλιογραφική πηγή: Καλλυντικά συστατικά και εφαρμογές, Κ.Μουλοπούλου-Καρακίτσου, Δ.Ρηγόπουλος, Ι.Δ.Στρατηγός, εκδόσεις Βήτα, 2η έκδοση 1998, Αθήνα.

Προσφορά για αποτρίχωση με laser

0

Be Beautiful λοιπόν με πολύ καλή προσφορά για αποτρίχωση με μέθοδο laser! 🙂

Μπορείτε να επιλέξετε την προς αποτρίχωση περιοχή όπως πρόσωπο, μηρούς ή γάμπες και να ξεκινήσετε με όσες επισκέψεις χρειαστούν για το επιθυμητό αποτέλεσμα. 🙂 Με έκπτωση 87% και με μόνο 399 ευρώ μπορείτε επιτέλους να μπείτε στη διαδικασία να το κάνετε.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες δείτε και εδώ:

Προσφορά Be Beautiful

Wimpernwelle coloured eyelashes

0
Binacil η βαφή για τις βλεφαρίδες και τα φρύδια 🙂

Χρησιμοποιώ πολλά χρόνια προϊόντα της die Wimpernwelle! 😀

Ένα από τα πολύ αγαπημένα είναι η βαφή για τις βλεφαρίδες (και για τα φρύδια) 🙂 ακόμη και μετά από διαδικασία περμανάντ!

Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί μέχρι και 15′ λεπτά. Σας εγγυάται τονισμένες βλεφαρίδες (και φρύδια) μέχρι και 3 εβδομάδες σε πολλές φυσικές αποχρώσεις!

link για την Ελλάδα: www.transcosmetic.com (δεν λειτουργεί ακόμη) και www.wimpernwelle.de

Cellular eye contour mask&cream

5
Δοκιμάστε τα προϊόντα σαν μία ολοκληρωμένη θεραπεία ινστιτούτου και την κρέμα ματιών σε καθημερινή βάση στο σπίτι σας! 🙂

Εδώ και λίγο καιρό χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση ένα προϊόν για την περιοχή γύρω από τα μάτια: την κρέμα cellular eye contour cream με συχνότητα δις τη μέρα (πρωί&βράδυ) και μία μάσκα: cellular eye contour mask με δύο περίπου εφαρμογές ανά την εβδομάδα. 🙂 και τα δύο είναι της εταιρείας Yellow Rose και προορίζονται για χρήση εντός καμπίνας.* Είναι οφθαλμολογικά ελεγμένα.

Στα tags αυτού του άρθρου μπορείτε να δείτε μερική από τη σύσταση των προϊόντων. Ενδεικτικά αναφέρω πως περιέχουν φυτικής προελεύσεως βλαστοκύτταρα, ολιγοπεπτίδια και υαλουρονικό οξύ. Η σύστασή τους είναι ιδανική για να περιορίσει ρυτίδες/μαύρους κύκλους/πρηξίματα και χαλάρωση στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

*αλλά και σε συσκευασίες για λιανική πώληση/επικοινωνήστε με το beautymakeup.gr για περαιτέρω πληροφορίες.

www.yellowrose.gr

Citrus nobilis (mandarine/tangerine)

3
Λατρέψτε το αρωμά του! (photo by flickr and Dmitry Valberg)

Αιθέρια έλαια από εσπεριδοειδή (πορτοκάλι/μανταρίνι**) αλλά και νεράντζι, περγαμόντο, μοσχολέμονο (lime) και λεμόνι 🙂 βρίσκουμε συχνά τόσο σε αρώματα,καλλυντικά προϊόντα (κρέμες, αφρόλουτρα, λοσιόν κ.α) αλλά και σε καθαριστικά προϊόντα για το σπίτι!

Χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για αρωματικούς σκοπούς μιας και είναι κύριο συστατικό σε αναρίθμητα αρώματα και κολώνιες αλλά και για θεραπευτικούς σκοπούς επίσης. 🙂

Λίγα λόγια λοιπόν για τα εσπεριδοειδή…

Η πορτοκαλιά προέρχεται από την Κίνα. Είναι πολύτιμο φαρμακευτικό βότανο και μέχρι τον Μεσαίωνα ήταν η ευνοούμενη των Αράβων ιατρών. Το 16ο αιώνα όμως μία Ιταλίδα πριγκίπισσα η Άννα Μαρία ντε Νερόλα λέγεται πως ανακάλυψε ένα έλαιο που εξάγεται από τα άνθη και το χρησιμοποιούσε για να αρωματίσει τα γάντια της! Το γνωστό λοιπόν έλαιο νερολί* – από την οποία έγινε γνωστό – παρέμενε απαγορευτικά ακριβό.

Οι Κινέζοι παραμένουν οι φανατικότεροι οπαδοί των “φαρμακευτικών πορτοκαλιών”, χρησιμοποιούν κυρίως τα πικρά πορτοκάλια της Σεβίλλης (citrus aurantium) και τα πιο γλυκά μανταρίνια και σατσούμα (citrus reticulata).

* το έλαιο neroli εξάγεται από τα άνθη του πικρού πορτοκαλιού και έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες αλλά και ηρεμιστικές. Έχει αντιφλογιστικές ιδιότητες – ιδανικό για το ξηρό δέρμα αλλά και για την επιδερμίδα με έντονη ευρυαγγεία. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διάρροια.

** το αιθέριο έλαιο από μανταρίνι (citrus nobilis) χρησιμοποιείται σε θεραπείες προσώπου τόσο για το λιπαρό δέρμα όσο και για την ακμή! 😀 Το άρωμά του είναι ιδανικό για τον αρωματισμό του χώρου – είτε σε θερμαινόμενο νερό είτε σε νερό για το πλύσιμο χώρου και αντικειμένων 😉. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης μη χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια από εσπεριδοειδή!

Βιβλιογραφική πηγή: The herb society’s complete medicinal herbal by Penelope Ody, εκδόσεις Γιαλλελής 1994, σελ.49

Online store for nails!

0

www.the nail store.gr καλείται και θα το βρείτε εύκολα!

Είναι online beauty shop με είδη manicure/pedicure etc.

Μπορείτε να το δείτε εδώ: www.thenailstore.gr να δείτε τι έχει, αν θέλετε να κάνετε εγγραφή και να παραγγείλετε αν κάτι σας χρειάζεται ή σας ενδιαφέρει! 🙂

Μην ξεχνάτε πως στην πρώτη σας παραγγελία σας κάνει 20 ευρώ έκπτωση! 😉

2,876ΥποστηρικτέςΚάντε Like
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
17ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής