Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘GLA’

Νυκτολούλουδο/έλαιο αυτού (Primrose oil/Evening Primrose)

Τα άνθη του νυχτολούλουδου ανθίζουν μόνο το βράδυ&έχουν πολύ έντονο αλλά και ιδιαίτερο άρωμα... 😉

Το έλαιο νυκτολούλουδου ή primrose oil/evening primrose προέρχεται από τους σπόρους του άνθους του και έχει υποκίτρινο χρώμα. Ανήκει στην οικογένεια Primulaceae.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε γ-λινολενικό οξύ (GLA), το GLA ανήκει στα Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και μετατρέπεται εύκολα (στο ανθρώπινο σώμα) σε προσταγλανδίνη Ε1 (PGE1).

Στο εμπόριο κυκλοφορεί αυτούσιο για καλλυντική χρήση αλλά και χρήση για massage προσώπου, χρησιμοποιείται ως λάδι βάσης δηλαδή ως έλαιο που μέσα σε αυτό διαλύονται τα αιθέρια έλαια, βεβαίως χρησιμοποιείται μέσα και σε καλλυντικά για την πρόληψη της γήρανσης (μιας και έχει ιδιότητες όπου βοηθά την επιδερμίδα να μείνει ελαστική και μαλακή για περισσότερο χρόνο), αλλά και σε άτομα με ατοπικό έκζεμα (με πολύ καλά αποτελέσματα). Κυκλοφορεί επίσης σε  πόσιμες κάψουλες αλλά και σε άλλου είδους σκευάσματα όπου βοηθούν και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS), διαβήτη, προβλήματα καρδιάς αλλά και υψηλής συγκέντρωσης χοληστερόλης, επίσης μειώνει την πίεση του αίματος και αποτρέπει από την υπέρταση. Βοηθάει στην πολλαπλή πίεση αλλά και στη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Προσοχή: Το έλαιο νυχτολούλουδου μπορεί να προκαλέσει περιστασιακά ναυτία, κεφαλαλγίες ή δερματικά εξανθήματα (όταν ληφθεί για πρώτη φορά). Τα συμπτώματα μπορούν να μειωθούν αν λαμβάνεται μαζί με ένα γεύμα, επίσης καλό θα ήταν να μη χορηγηθεί σε άτομα τα οποία πάσχουν από σχιζοφρένεια και επιληψία. Επίσης να μη λαμβάνεται σε περιπτώσεις όπου το α-λινολενικό οξύ (που εντοπίζεται στο έλαιο του λιναρόσπορου και του φραγκοστάφυλου) έχει κατασταλτική δράση στη μετατροπή του GLA/LA σε προσταγλανδίνες.

Για  οποιαδήποτε χρήση του, συμβουλευτείτε γιατρό ή/και φαρμακοποιό!!! 🙂

Αρχείο
Νοεμβρίου 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Επιλογές