Beauty and Make Up

Σακχαρώδης Διαβήτης και ορθή διατροφή

Μέρη του κειμένου είναι από τον:
Οδηγό διατροφής για τη ρύθμιση του Διαβήτη από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Hellenic Diabetes Assosiation) / www.ede.gr και τις ιατρικές εκδόσεις Ζήτα.  Για περαιτέρω πληροφόρηση επισκεφθείτε το site.

Μέσα από τον οδηγό αυτόν μπορούμε να μάθουμε κάποια βασικά πράγματα για την ορθή διατροφή των ατόμων που πάσχουν από ΣΔ αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται να βελτιώσει τη διατροφή του (βασικά τον τρόπο που τρώμε).

ΣΔ και απώλεια βάρους:

Προσοχή:  Οπωσδήποτε τα άτομα με ΣΔ θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους και το διαιτολόγο τους (αν δεν έχετε, πείτε στο γιατρό σας να σας συστήσει και να ακολουθείτε το όποιο συνεργαζόμενο πρόγραμμα/διαιτολόγιο τους).

Για το τέλος παραθέτω το εξής που έχει να κάνει με τη διατροφή του ανθρώπου από τους πρώτους μήνες/έτη της ζωής του:

“Έχουν πολύ μεγάλη σημασία οι διαιτητικές συνήθειες που αποκτά ένα παιδί κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής του. Καλό είναι να αποφεύγουμε να πιέζουμε τα παιδιά να τρώνε όταν δεν πεινούν. Η σωστή διατροφή αρχίζει από τη βρεφική ηλικία. Δε θα πρέπει να έλθει το παιδί σε επαφή με γλυκιές τροφές εάν δε δοκιμάσει πρώτα όλο το εύρος των φρούτων και λαχανικών. Ένα λάθος που κάνουν συχνά οι γονείς στην προσπάθεια τους να προσφέρουν στο παιδί τους γεύσεις που οι ίδιοι προτιμούν είναι να δίνουν στο παιδί τους να δοκιμάζει γλυκά π.χ σοκολάτα πολύ νωρίς, ήδη από τη βρεφική του ηλικία, και να καμαρώνουν για τις αντιδράσεις του.”

Exit mobile version