Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘jojoba’

fito+ Μύρρο

fito+myrrh24hcreamΠριν από λίγο καιρό αγόρασα από το φαρμακείο της γειτονιάς μου την 24ώρη κρέμα για το πρόσωπο/λαιμό&ντεκολτέ με μύρ(ρ)ο από την ελληνική εταιρεία δερμοκαλλυντικών (θα τη βρείτε σε φαρμακεία μόνο) Fito+ η οποία στοιχίζει μόνο 8 ευρώ…

Πήρα το συγκεκριμένο προϊόν διότι: έχω δοκιμάσει άλλα προϊόντα της εταιρείας και μπορώ να πω πως μου άρεσε το ότι είχαν υπέροχη υφή (όλες οι κρέμες αφήνουν δροσερή και απαλή την επιδερμίδα καθώς και ένα πολύ όμορφο – έντονο-  κατ’εμέ άρωμα…), δε μου άρεσε όμως πως μετά από λίγο η επιδερμίδα έμενε ελαφρώς λιπαρή, γνωρίζω βεβαίως πως το αιθέριο έλαιο μύρου (myrrh/Commiphora myrrha,) χρησιμοποιείται κυρίως σε ώριμες επιδερμίδες ή/και κανονικές&ξηρές, με λίγα λόγια αποτελεί εξαίρετο φυτικό συστατικό περιποίησης για ηλικίες 40-45 ετών και άνω.

Η συσκευασία είναι σε βάζο και η ακριβής  η ποσότητα του βάζου αναλογεί στα 50 ml (μεγαλούτσικο βάζο δηλαδή) με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξεως στην εξωτερική συσκευασία.

Η Fito+ είναι εταιρεία μικρής παραγωγής (όχι βιομηχανοποιημένα φυτικά/φυσικά καλλυντικά) για να εξασφαλίζεται η ποιότητα & η περιεκτικότητά των συστατικών τους.

Αν θέλετε λοιπόν μία αρκετά οικονομική κρέμα για την περιποίηση της επιδερμίδας κάθε μέρα (πρωί&βράδυ) δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε…

Tip: Δοκιμάστε και την κρέμα με το ροδόνερο… 😉

Μεταξύ των άλλων περιέχονται: glyceryl, cera alba, lanolin, allantoin, jojoba, grape, chamomile, arnica, panthenol, vitamin A&E.

SPA στο σπίτι για τα χέρια&τα πόδια μας

SPA στο σπίτι για τα χέρια και τα πόδια μας εύκολα και γρήγορα κάθε εποχή αλλά ακόμη περισσότερο τώρα, λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές!!! 😀

Gants SPA Adoucissants ή SPA Gloves για τα χέρια και Chaussettes SPA Adoucissantes ή SPA Socks για τα πόδια με ειδικό gel εμποτισμένο από: έλαια από κουκούτσι σταφυλιού (βοηθά στην διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας), χοχόμπα (jojoba/θρέφει και ενυδατώνει), ελαιόλαδο και βιταμίνη Ε.

Τα χρησιμοποιείτε σε καθαρά και στεγνά χέρια/πόδια και μετά την αφαίρεση τους έχετε απαλά και βελούδινα άκρα…;-)

Που θα το βρείτε;

Θα τα βρείτε στα καταστήματα Sephora. 🙂


Ναπολεόντειο…φούσκωμα!

Βεβαίως ο τίτλος του άρθρου ίσως σας παραπέμπει αλλού…αλλά αν διαβάσετε το άρθρο θα καταλάβετε πως αναφέρομαι σε ένα (ακόμη) προϊόν το οποίο έχει την ιδιότητα να φουσκώνει τα χείλια ώστε να δείχνουν περισσότερο σαρκώδη…

Στην αγορά, συνήθως τέτοιου είδους παρασκευάσματα τα συναντάμε με την ονομασία plumpers ή lip plumpers. Όπως και να έχει όμως, το Love Bite by Napoleon Perdis, υπόσχεται όχι μόνο «γεμάτα» και σαρκώδη χείλη (χάρη στο πιπέρι και την κανέλα) αλλά και απαλά/ενυδατωμένα (από τη μενθόλη και το jojoba που περιέχει)! 😉

Incredi balm

...στα 8 ml με μεγάλη διάρκεια!

Αγαπημένο προϊόν για την φροντίδα των χειλιών όλο το χρόνο αλλά κυρίως τον χειμώνα&το καλοκαίρι το Incredi balm!

Σε σχεδόν neutral/φυσική απόχρωση ενυδατώνει αρκετά τα χείλη δίνοντάς τους λάμψη υγείας. 😉

Περιέχει βιταμίνη Ε και έλαιο jojoba. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο του, πριν τη χρήση του lip liner ή του lip stick αλλά και πάνω από το nude matte lipstick σας… 😀

Τζότζομπα (jojoba)

οι καρποί του θάμνου jojoba

οι καρποί του θάμνου jojoba

Το τζότζομπα είναι είδος τζιτζιφιάς και προέρχεται από το φυτό γένους Sammondsia chinesis. Η καταγωγή του είναι από τη νοτιοδυτική Αμερική-στην έρημο Sonora (Αριζόνα και Καλιφόρνια).

Το έλαιο του φυτού (jojoba oil) έχει ανοχή σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και περιέχει :

  • Σε ποσοστό 50% μη σαπωνοποιημένα έλαια και
  • Μικρά ποσοστά τριγλυκεριδίων και λιπαρών αλκοολών.

Χρησιμοποιείται ευρέως διότι υποστηρίζεται πως έχει αντιγηραντικές ιδιότητες για την επιδερμίδα, ενώ προσδίδει υψηλού επιπέδου ενυδάτωση και για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται πάρα πολύ συχνά όχι μόνο σε καλλυντικά περιποίησης της επιδερμίδας αλλά και σε προϊόντα υγιεινής όπως σαμπουάν και κρέμες για μετά το λούσιμο. Ανεπιθύμητες ενέργειες δε δεν έχουν αναφερθεί.

Ως εξαγόμενη πρώτη ύλη από το θάμνο η μορφή του τζότζομπα είναι σαν αυτή του υγρού κεριού και είναι άοσμο. Μπορεί να διαλυθεί σε βενζίνη, πετρέλαιο, αιθέρα και χλωροφόρμιο αλλά δεν μπορεί να διαλυθεί σε οινόπνευμα ή ασετόν. Ως διάλυμα ενσωματώνεται σε γαλακτώματα (2%-10%) και σε κραγιόν, κρέμες κ.α

Τελευταία Σχόλια
Αρχείο
Δεκέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Επιλογές