Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘Cera carnauba’

Αντηλιακό Panthenol Extra Sun Care

Άλλο ένα αξιόπιστο προϊόν Panthenol Extra!!!

Άλλο ένα αξιόπιστο προϊόν Panthenol Extra!!!

Το Panthenol Extra Sun Care για το πρόσωπο σε πρακτική συσκευασία θα το βρείτε στα φαρμακεία και με δύο διαφορετικούς δείκτες προστασίας: SPF 30 (UVA&UVB) αλλά και SPF 50 (UVA&UVB).

Τι γίνεται όμως με το συγκεκριμένο προϊόν;

Το σωληνάριο (30ml) περιέχει το αντηλιακό σε μορφή κρέμας (ελαφρώς λιπαρή υφή και ευχάριστο άρωμα) η οποία περιέχει βιταμίνη Ε και υαλουρονικό οξύ/hyaluronic acid.

H υπόλοιπη συσκευασία η οποία αποτελείται από ένα πολύ πρακτικό roll-on (αν θέλετε μπορείτε να μην το χρησιμοποιήσετε και απλώς να το ξεβιδώσετε ώστε να χρησιμοποιήσετε μόνο την κρέμα) περιέχει επιπλέον καροτίνη (beta-carotene & daucus carota extract) και πολύτιμα έλαια (ricinus communis oil, cera carnauba, cera alba, glycine soya oil) για την ενίσχυση του μαυρίσματος της επιδερμίδας σας με επιπλέον θρέψη!

Μην ξεχνάτε πως το προϊόν είναι από τα λίγα στην αγορά που προσφέρουν προστασία ενάντια στις ακτινοβολίες UVA&UVB.

Παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Medi Sei LTD.

Δώστε φιλιά…γεμάτα καρδιές!

Triple core lipstick by Oriflame σε limited edition για την Valentines Day σε σχήμα καρδιάς! 😀

Κραγιόν με πολύ έντονη θρεπτική και ενυδατική δράση ώστε να αφήνει τα χείλη σας απαλά και χρωματιστά με διάρκεια (και όχι μόνο).

🙂 Παραγγείλετε το τώρα ώστε να προλάβετε!!! 😉

Οι αποχρώσεις είναι: 22629 love nude, 22630 love pink, 22631 love red, 23672 love glove & 23673 love ruby.

Μεταξύ των άλλων περιέχονται: ricinus communis oil, lanolin, butyrospermum parkii butter, simmondsia chinensis oil, cera microcristallina, oenothera biennis oil,candelilla cera, cera carnauba, persea gratissima oil, panthenol, safflower oil/palm oil aminopropanediol esters etc.

Κηρός καντελίλλα (Candelilla wax/Cera candelilla)

φωτό του φυτού απ'όπου προέρχεται το cera candelilla 😉 (photo by flickr&Tracy27)

Κηρός καντελίλλα ή Candelilla wax από την οικογένεια φυτών Euphorbia-ceae (Pedilanthus pavovis) που φύονται στο Μεξικό. 🙂

Το είδος του κηρού αυτού είναι (εκτός από φυτικός), σκληρός περιέχει υδρογονάνθρακες δηλαδή εντριακοντάνη και χρησιμοποιείται ως μαλακτικός και πλαστικοποιητικός παράγοντας έγχρωμων μιγμάτων καλλυντικών. Προσδίδει δηλαδή όγκο, ως παράγοντας σχηματισμού στοιβάδας, π.χ: κραγιόν για τα χείλη 11%, μολύβια για τα φρύδια 6%, ρουζ για τις παρειές 5%, σκιές για τα μάτια 4% κ.α

Σαν ουσία είναι ξηρή και σκληρή η οποία εύκολα κονιοποιείται και είναι αδιάλυτη στο νερό αλλά λίγο διαλυτή στη αλκοόλη ή τα έλαια. Το χρώμα της είναι καστανοκίτρινο.

Ο κηρός καντελίλλα συνδυάζεται με τον κηρό καρναούμπα (Carnauba wax/Cera carnauba) για τη βελτίωση του βαθμού σκληρότητας του τελικού προϊόντος έχει όμως χαμηλότερο σημείο τήξης από τον κηρό καρναούμπα.

Βιβλιογραφική πηγή: Καλλυντικά συστατικά και εφαρμογές, Κ.Μουλοπούλου-Καρακίτσου, Δ.Ρηγόπουλος, Ι.Δ.Στρατηγός, εκδόσεις Βήτα, 2η έκδοση 1998, Αθήνα.

Αρχείο
Σεπτέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Επιλογές