Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘carmine’

Καρμίνη (carmine)

 Red Carmine βεβαίως και στη ζωγραφική... :-D (photo by Patrizia Ferri)

Red Carmine βεβαίως και στη ζωγραφική... 😀 (photo by Patrizia Ferri)

Καρμίνη, είναι η παλαιότερη ερυθρά χρωστική εγχρώμων προϊόντων για το δέρμα. Βασικό συστατικό της είναι το καρμινικό οξύ. Το οξύ αυτό προέρχεται από τα λέπια εντόμων Coccus cacti – του γένους των Oμοπτέρων (κοχινεάλη)…τα οποία ζουν σε κάκτους στο Μεξικό! 😛

Η καρμίνη βρίσκεται σε μορφή σκόνης κόκκινου χρώματος (δηλαδή ερυθρού ή πορφυρού) στο νερό και κίτρινου ή ιώδους χρώματος στα διαλύματα.

Χρησιμοποιείται στην παρασκευή των εξής καλλυντικών – κοσμητικών παρασκευασμάτων :

  • Για παρασκευή τελικών χρωμάτων
  • Χρώμα D & C no 36 ως «κόκκινο της φωτιάς» για παρασκευή κραγιόν και βερνικιών για τα νύχια!
  • Blushers –  χρώματα για της παρειές και
  • Χρώματα για τα μάτια (σκιές – μολύβια – eyeliners κ.α)

Ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να παρουσιαστούν αλλά όχι συχνά. Φλεγμονή στην περιοχή των χειλίων – απο τα παρασκευάσματα (κραγιόν) που περιέχουν τα D & C no 36 αλλά και σε παρασκευάσματα που περιέχουν τις χρωστικές D & C no 31…

Βιβλιογραφική πηγή : Καλλυντικά – συστατικά και εφαρμογές. Κ. Μουλοπούλου – Καρακίτσου, Δ. Ρηγόπουλος, Ι.Δ Στρατηγός, Εκδόσεις Βήτα – Αθήνα.

Αρχείο
Νοέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Επιλογές