Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘butyrate geraniol’

Γερανιόλη – Geraniol

photo by nature.com

Η γερανιόλη  – geraniol είναι ουσία η οποία υπάρχει σε πολλά είδα καλλυντικών και η προέλευσή της είναι φυτική! Δεν έχει καμία σχέση με το γεράνι ( γένους pelargonium).

Προέρχεται από φρούτα όπως μήλα, κεράσια, κίτρα κ.α και από αιθέρια έλαια! Βεβαίως μπορεί να παρασκευαστεί και συνθετικώς :  αλκοόλη τερπενίου.

Είναι ελαιώδες εκχύλισμα με γλυκιά γεύση και άρωμα ρόδου. Διαλύεται στην αλκοόλη και είναι αδιάλυτη στο νερό. Σαν συστατικό ανευρίσκεται σε προϊόντα όπως : αρώματα, αποτριχωτικά σκευάσματα (για να καλύψει δυσάρεστες οσμές).

Παράγωγο της γερανιόλης είναι το οξικό γερανύλιο (geranyl acetate) το οποίο χρησιμεύει ως πρόσθετο στα καλλυντικά μίγματα ως επιπλέον ουσία.

Η γερανιόλη μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και δεν ανευρίσκεται στα υποαλλεργικά καλλυντικά. Ανευρίσκεται όμως στο έλαιο νερολί – neroli (butyrate geraniol).

Αρχείο
Σεπτέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Επιλογές