Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘almond oil’

Επειδή δεν υπάρχει χρόνος…κάντε tips!

Ιδανικές οι setting powder για όλες τις εποχές αλλά και για το καλοκαίρι...

Ιδανικές οι setting powder για όλες τις εποχές αλλά και για το καλοκαίρι…

Μερικά tips για την γρήγορη αλλά αποτελεσματική φροντίδα της επιδερμίδας, των μαλλιών μας και του καθημερινού makeup!

  • Δεν έχετε χρήματα να αγοράσετε κάποια καλή (και συνήθως ακριβή) μάσκα για τα μαλλιά σας; 

Προμηθευτείτε καλής ποιότητας οργανικό (βιολογικό) έλαιο καρύδας (coconut oil) αν έχετε ελαφρώς ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά ή αμυγδαλέλαιο (almond oil) για πολύ ξηρά/αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Απλώστε το κατά μήκος της τρίχας σε στεγνά μαλλιά, έστω και για 5΄ και μετά λουστείτε…

Τα ίδια έλαια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στο σώμα σε μικρή ποσότητα μετά το μπάνιο ή ντους σας! Τα μαλλιά και η επιδερμίδα σας θα απορροφήσουν όλα τα απαραίτητα συστατικά και θα τραφούν/λάμψουν με φυσικό τρόπο…

  • Χρησιμοποιήστε τώρα το καλοκαίρι μέσα στην πόλη κάποια BB cream ή CC cream που συνδυάζει ικανοποιητική αντηλιακή προστασία με ενιαίο χρωματικό τόνο και δε «βαραίνει» την επιδερμίδα όπως τα κοινά foundations (είναι και πιο οικονομική)… Για να έχετε περισσότερη αντοχή στον ιδρώτα χρησιμοποιείστε αμέσως μετά άχρωμη πούδρα (setting powder) έχει την ικανότητα να «κρατάει» την επιδερμίδα matte για περισσότερη ώρα χωρίς να γυαλίζει και βεβαίως αν θέλετε bronzers (σε μορφή πούδρας) για επιπλέον χρώμα και λάμψη! 

Αμυγδαλέλαιο/Almond oil

Αμυγδαλέλαιο. Λίγα (ή και περισσότερα) λόγια για αυτό μιας και το βρίσκουμε στα περισσότερα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε! 😉

To έλαιο αυτό είναι από τις πιο παλαιές μαλακτικές και αρωματικές ουσίες, που όμως έχει αρχίσει να αντικαθίστανται από νεότερες. Βεβαίως χρησιμοποιείται ακόμη σε πληθώρα καλλυντικών. 🙂

Το αμυγδαλέλαιο είναι φυσικό τριγλυκερίδιο. Προέρχεται από τη συμπίεση των καρπών του δέντρου της αμυγδαλιάς (Prunus Amygdalus), κυρίως από την Ιταλία αλλά και τη Γαλλία. Αποτελείται από: Αμυγδαλίνη (3%), πρωτεΐνες, κυανίδιο&ζάχαρη. Από το ελαιώδες απόσταγμα έχει απομακρυνθεί το τοξικό υδροκυανικό οξύ (prussic acid). Η ως άνω περιγραφή αφορά το αμυγδαλέλαιο από το πικραμύγδαλο.

Το έλαιο που εξάγεται από το γλυκό αμύγδαλο (Prunus Amygdalus Dulcis oil) περιέχει κατά 50% αιθέρια έλαια, πρωτεΐνες&ζάχαρη και χρησιμοποιείται περισσότερο στην αρωματοποιία.

Αμυγδαλέλαιο θα βρούμε σε: προϊόντα υγιεινής της επιδερμίδας όπως στα σαπούνια (ώστε να γίνουν πιο λιπαρά). Σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας όπως σε κρέμες για το πρόσωπο αλλά και κρέμες για τα μάτια. Προϊόντα για τη φροντίδα των μαλλιών όπως σαμπουάν-μαλακτικά αλλά και σε κρέμες (γυαλιστικά) για τα μαλλιά.

Αμυγδαλέλαιο θα συναντήσουμε σε καλλυντικά προϊόντα για τα νύχια τα οποία: λευκαίνουν τα νύχια αλλά και αφαιρούν τις χρωστικές ουσίες των βερνικιών (nail enamel remover with almond oil).

Βεβαίως σε παρασκευή αρωμάτων χρησιμοποιείται πάρα πολύ το γλυκό αμυγδαλέλαιο όπως και ως φυσική μαλακτική ουσία για την επιδερμίδα, πολύ εύκολα επίσης θα το βρείτε και στα αντηλιακά προϊόντα. Η χρήση του αμυγδαλέλαιου βεβαίως είναι αρκετά συχνή και στα προϊόντα για το μακιγιάζ όπως στα κραγιόν (lip sticks, lip glosses) και στα μολύβια (eye pencils, lip pencils, eyebrows pencils).

Τέλος, ένα μείγμα από λευκό γάλα αμυγδάλου, ζάχαρης, ακακίας&νερού δημιουργεί ένα είδος «πάστας» ιδανικό για χρήση μαλακτική και καταπραϋντική τόσο στην επιδερμίδα αλλά και των βλεννογόνων.

Βιβλιογραφική πηγή: Καλλυντικά συστατικά και εφαρμογές, Κ.Μουλοπούλου-Καρακίτσου, Δ.Ρηγόπουλος-Ι.Δ.Στρατηγός. Εκδόσεις Βήτα, Αθήνα, β’ έκδοση. ISBN 960-7308-87-5

 

Αρχείο
Νοεμβρίου 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Επιλογές