Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘σησαμέλαιο’

Hemp Hand Oil Treatment

Hemp Hand Oil Treatment* από το the Body Shop με τη δύναμη της κάνναβης!**

η συσκευασία/μπουκαλάκι είναι στα 15ml λίγες, σταγόνες αρκούν... ;-)Hemp Hand Oil Treatment από το the Body Shop* λοιπόν με τη δύναμη της κάνναβης**!

Έλαιο για την εντατική θρέψη της πολύ ξηρής (σκασμένης /αφυδατωμένης) επιδερμίδας, κυρίως για τα χέρια, μπορείτε όμως άφοβα να το χρησιμοποιήσετε στους αγκώνες, τα γόνατα και φυσικά τα πέλματα. Λίγες σταγόνες αρκούν!

H συσκευασία περιέχει σταγονόμετρο για τη καλύτερη και ευκολότερη χρήση του προϊόντος.

Μπορείτε εδώ να δείτε επίσης ανάρτηση παλαιότερου άρθρου για την κρέμα χεριών της σειράς! 🙂

😀 Ευτυχώς προνόησα και πήρα δύο μπουκαλάκια ώστε να με καλύψουν για όλο το χρόνο. Το χρησιμοποιώ το βράδυ προ του ύπνου, έτσι δρα κατά τη διάρκεια του ύπνου και το πρωί ξυπνώ με καλύτερη αίσθηση στα χέρια μου! 🙂

το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα…

** περιέχονται: έλαιο από σπόρο κάνναβης (Cannabis Sativa Seed Oil), αμυγδαλέλαιο (Prunus Amygdalus Dulcis Oil), έλαιο από ηλίανθο (Helianthus Annuus Seed Oil) και έλαιο από σουσάμι (Sesamum Indicum Seed Oil).

Harmonising massage oil

η συσκευασία είναι στα 150ml

Από το the Body Shop μου αρέσει πολύ το Harmonising massage oil 🙂

Έλαιο λοιπόν από soya oil&sesame oil(βάσεις), με lemongrass&tamarind.

Ιδανικό για μασάζ (μάλαξη) τόσο χαλαρωτικού και «ισορρόπησης» αλλά ακόμη πιο ιδανικό για Thai massage {μασάζ άκρων (παλάμες-πέλματα)}.

Βοηθά στην εξισορρόπηση μυαλού-σώματος-ψυχής. Ιδανικό για ολιστικές θεραπείες!

Σησαμέλαιο (sesame oil)

sesame oil 😉

Μιας και είναι καθαρά Δευτέρα, είπα να ανεβάσω ένα σχετικά επίκαιρο αρθράκι 🙂

Σησαμέλαιο λοιπόν! (Ξέρετε… χαλβάς, ταχίνι κ.α που κατακλύζουν τις μέρες αυτές την ελληνική αγορά).

Είναι μαλακτική φυτική ουσία, που υποκαθιστά το ελαιόλαδο αλλά και άλλα μαλακτικά προϊόντα (καστορέλαιο κ.α).

Το σησαμέλαιο εξάγεται από τους σπόρους ενός φυτού το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Sesamum indicum… (Υπάρχει κατεργασία με ελαιόλαδο) και αποτελείται από γλυκερίδια λιπαρών οξέων όπως : ελαϊκού, λινολαικού, παλμιτικού και στεατικού. Σε μικρότερο βαθμό ανευρίσκεται σησαμίνη, σησαμόλη και σησαμολίνη.

Η μορφή / τα χαρακτηριστικά του ελαίου αυτού είναι χρώματος υποκίτρινου, σχεδόν άοσμο, αδιάλυτο στο νερό και ελαφρώς διαλυτό στην αλκοόλη (οινόπνευμα). Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως αντιοξειδωτική ουσία σε κάποια καλλυντικά παρασκευάσματα. Το βρίσκουμε σε καλλυντικά παρασκευάσματα συνήθως σε κρέμες, γαλακτώματα έλαια και λοσιόν και σε ποσοστό από 40% μέχρι και 65%.

Περιέχεται πολύ συχνά σε παρασκευάσματα για τα νύχια, όπως : μαλακτικό περιωνυχίου, νυχιών αλλά και σε λευκαντικά παρασκευάσματα. Επίσης σε προϊόντα βρεφικής περιποίησης και προϊόντα για το αδυνάτισμα (π.χ κρέμες μασάζ).

Έχει αναφερθεί αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής (σε συστατικά όπως η σησαμίνη, σησαμόλη και σησαμολίνη) 🙁

Βιβλιογραφική πηγή : Καλλυντικά συστατικά και εφαρμογές, Κ.Μουλοπούλου – Καρακίτσου, Δ.Ρηγόπουλος – Ι.Δ.Στρατηγός. εκδόσεις Βήτα, Αθήνα, β’ έκδοση.

Αρχείο
Νοεμβρίου 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Επιλογές