Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘Ορολογία’

Ψιμυθίαση / Μακιγιάζ (Maquillage, Face make up)

Λοιπόν, τι είναι η ψιμυθίαση ή μάλλον για το ευρύ κοινό το μακιγιάζ;

make upΟ όρος είναι γαλλικός ο οποίος καλύπτει με αμέτρητα προϊόντα και μέσα ανάγκες όπως ψυχολογικές, κοινωνικές και εργασιακές των χρηστών όπου και τα χρησιμοποιούν…

Διακρίνεται σε δύο κατηγορίες:

  1. Επαγγελματικό και
  2. Μη επαγγελματικό.

Βεβαίως όσον αφορά την πρώτη κατηγορία αναλόγως την περίσταση διακρίνεται επίσης σε:

  1. Θεατρικό
  2. Κινηματογραφικό
  3. Τηλεοπτικό
  4. Φωτογραφίας (επίσης συναντάται και ως φωτογραφίας & φωτισμού).

Βεβαίως υπάρχουν και υποομάδες όπως μακιγιάζ καλυπτικό (όταν καλείται να καλύψει δυσχρωμίες και σημάδια / ουλές) αλλά και μακιγιάζ ειδικών περιστάσεων όπως μακιγιάζ νύφης ή  για κάποια ειδική εμφάνιση…. βεβαίως μην ξεχνάμε το μακιγιάζ pret a porter ή μακιγιάζ μόδας.

(Φωτογραφία: gnackgnackgnack)

Αλόη (Aloe Vera)

Με αυτό το άρθρο ξεκινάω μια σειρά από post σχετικά με την ορολογία και επεξήγηση κάποιων ουσιών, οι οποίες ανευρίσκονται σε πληθώρα καλλυντικών παρασκευασμάτων, τόσο αισθητικών (για την περιποίηση του δέρματος), όσο και προϊόντων που αφορούν το μακιγιάζ (για το χρωματισμό του δέρματος).

Η Αλόη είναι φυτική ουσία αρκετά παλαιάς προέλευσης με ευρεία χρήση όσον αφορά την κοσμετολογία. Κυρίως η χρήση της είναι μαλακτική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί  π.χ σε κρέμες ημέρας μέχρι και σε οδοντόπαστες!

Aloe Vera

Aloe Vera

Είναι υδατικό διάλυμα και μπορεί να ενσωματωθεί σε κρέμες, πάστες, γαλακτώματα, λοσιόν, ελαιώδη διαλύματα και γέλες (gels).

Οι αλόες aloe sacotrine, curacao ή vera ή barbadensis και cape aloe αναφέρονται και αφορούν φυτά της οικογένειας Lily. Το φυτό aloe  αναπτύσσεται στην Ανατολική Αφρική, χαρακτηρίζεται από σαρκώδη φύλλα και τα άνθη του είναι ερυθρού ή κίτρινου χρώματος.

Η αλόη διατίθεται σε :

α) Εκχύλισμα αλόης (προϊόν πεπίεσης των φύλλων της).
β) Γέλη (gel) αλόης (περί το 95% περιέχει νερό και 20 αμινοξέα).

Ιδιότητες:

Άνθος Aloe Vera

Άνθος Aloe Vera

α) Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες (ιδανική για επούλωση τραυμάτων αλλά και καταστολής κνησμού).

β) Απορροφά τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου (ιδανική ως αντιηλιακό αλλά και ως προϊόν γιά την περιποίηση του δέρματος μετά την έκθεση του στην ηλιακή ακτινοβολία).

γ) Μαλακτικές ιδιότητες (ιδανική για ξηρό αλλά και ταλαιπωρημένο δέρμα, επίσης ενδείκνυται για την προστασία του ώριμου δέρματος).

δ) Δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες αλλά πιθανώς να εμφανιστεί τοπικός ερεθισμός.

(Φωτογραφίες: RaeA, valkie76)

Αρχείο
Νοεμβρίου 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Επιλογές